lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vastauspostaus

Vastauksia viimeisimpään kysymyspostaukseen. Mikäli lisäkysymyksiä herää, niin ei kuin kirjoittelemaan niitä tähän alas :)


Esittele luonnoskirjojasi

Mulla ei itseasiassa ole ollut luonnoskirjoja sitten yläasteen. Silloinkin ne olivat lähinnä kouluvihkoja, joihin töhertelin myös vapaa-ajallani. Jos teen luonnoksia, teen ne pilalle menneeseen paperiin ja heitän sen jälkeen pois.

Minkä aiheen parissa työskentelet mieluiten?
Ihmisten kasvojen. Tykkään keskittyä niissä erityisesti silmiin.

Kuinka kauan keskimäärin käytät aikaan luonnokseen ja yhteensä koko työhön?
Joskus luonnoksiin menee aikaa vain minuutti, joskus innostun ja saatan vain luonnostella jotain jopa viisi tuntia putkeen. Silloin luonnoksesta tulee kuitenkin enemmänkin jo valmis työ kuin pelkkä luonnos. Piirrosten tekemiseen menevä aika vaihtelee innostuksen ja aiheen mukaan: joskus saan työn valmiiksi jo neljässä tunnissa, joskus menee pidempään. Maalausten kanssa mulla menee yleensä huomattavasti kauemmin kuin piirrosten. Tosin esimerkiksi (omasta mielestäni) paras työni, Taivasikkuna, valmistui parissa tunnissa.

Mikä on lempityövälineesi ja mikä inhokki?
Lempityövälineeni on ohuin siveltimeni, jonka ostin tässä pari päivää sitten. Sillä on niin mahtava tehdä ihan pikkiriikkisiä yksityiskohtia työhön! Inhokkini ovat puolestaan puuvärikynät, sillä en osaa käyttää niitä yhtään. Onneksi kukaan tilaaja ei ole pyytänyt vielä puuvärikynätyötä :D

Ohuin ja paksuin siveltimeni, jotka sattuvat samanaikaisesti olemaan myös vanhin ja uusin :)

Mikä on sellainen väline, jota haluaisit kokeilla, mutta et ole vielä saanut aikaiseksi?
Öljyvärejä olisi jännää kokeilla, jos olisi öljyvärimaalaamiseen soveltuvat tilat. En halua maalata niillä pienessä kämpässämme, koska niiden haju on niin voimakas ja meillä on monia "hajuherkkiä" ystäviä.

Mikä on mielestäsi hankalin aihe piirtää?
Hankalin aihe ovat maisemakuvat, joissa on myös ihmisiä.

Esittele työ, johon tällä hetkellä olet eniten tyytyväinen?
Tällä hetkellä olen tyytyväisin Taivasikkuna-työhön. Aihe ensinnäkin koskettaa minua ja tekee minulle hyvän mielen. Lisäksi se on mielestäni teknisesti onnistunut. Työstä on tarjottu minulle paljon rahaa, jopa 200 euroa, mutten ole raaskinut myydä sitä.

Toissapäivänä uskaltauduin viimein laittamaan omia töitäni jopa seinille. Makuuhuoneessamme ovat nyt Taivasikkuna sekä
Lakkiaispusu, kun taas olohuoneessa Syyskävely, Viltsu ja Valuva taivas. Pahoittelen tietokoneruudun heijastumista kuvassa :P

Kuinka paljon keskimäärin laitat aikaa piirtämiseen päivässä/viikossa?
Tämäkin riippuu todella paljon mielialasta. Joskus en piirrä viikossa yhtään, joskus taas saatan innostua ja piirtää jopa 12 tuntia päivässä. Sanoisin, että näin opiskelujen lomassa piirrän/maalaan keskimäärin vain kaksi tuntia päivässä.

Lempitaiteilijoitasi?
En ole löytänyt vielä taiteilijaa, joka olisi ehdottomasti lempparini. Edelfelt on huippu, samoin kuin Minna L. Immonen ja Jan-Erik Anderson. Lisäksi monet ystäväni ovat mielestäni todella mahtavia taiteilijoita, mutten julkaise heidän nimiään tässä kun en ole kysynyt siihen lupaa ;)

Lempitaideblogeja, joita seuraat?

Tässä lista (ei missään järjestyksessä):

Toivottavasti en unohtanut mitään :s

Mikä saa sinut inspiroitumaan tai mistä haet inspiraatiota?
Monet asiat. Tunteet, kuvat ja ajatukset :) Erityisesti sadesää saa minulla aikaan kunnon flow-tilan.
Aina kun löydän netistä inspiroivan kuvan, tallennan sen tietokoneelleni. Tässä muutamia:Lempipaikkasi piirtää tai maalata?
Lempipaikkani on varmaankin kotona. Silloin pystyn olemaan rauhassa ja ennakoimaan aikatauluni paremmin. Tykkään piirtää myös ulkona, mutta silloin saan yleensä aika paljon huomiota ihmisiltä (kaikki tulevat kyselemään piirtäisinkö heidät jne.), joten en saa oikein mitään aikaan. Kuvataideluokassa piirtäminen oli mielestäni parasta, harmi ettei yliopistossa ole sellaista :D


Oma maalausnurkkani

Piirrätkö kodin ulkopuolella ja jos niin missä?
Joskus piirtelen yliopiston kahvilassa, kun lukeminen ei kiinnosta. Joskus taas otan piirustusvälineet mukaan ulos.

Mistä innostus piirtämiseen/maalaamiseen lähti?

Olen aina tykännyt piirtää. Menin lasten ja nuorten kuvataidekouluun 6-vuotiaana ja siitä se sitten lähti. Huono puoli oli, että tykkäsin ainoastaan piirtämisestä, kun taas maalaaminen, savityöt tai askartelu eivät kiinnostaneet minua pätkääkään. Maalamista koetin uudelleen vuonna 2011 kun äitini osti minulle akryylimaalit alennusmyynnistä. Silloin vasta innostuin siitä.

Kuinka pitkään olet harrastanut sitä?
"Vapaa-ajallani" olen harrastanut piirtämistä ja maalaamista vasta noin kolme vuotta. Ennen sitä harrastin niitä kuvataidekoulun ja lukion kuvataidelinjan kautta, ja kotona taiteilu oli nykyiseen verrattuna aika vähäistä.

Mikä on viimeisin elokuva, jonka näit? Piditkö siitä?

Katsoimme eilen elokuvan Agentti 86. Olin aluksi ihan varma etten pitäisi siitä, mutta Steve Carellin ilmeetön ilmeellisyys on jotain aivan mahtavaa :DD

Jos olisit kuukausi, mikä kuukausi olisit (+perustelut)?
Öäääh... olisi helpompi sanoa, että mistä kuukaudesta pidän eniten (elokuu), mutta en kyllä osaa keksiä symboliikkaa sille miksi muistuttaisin jotakin tiettyä kuukautta. Elokuun maisemat kuitenkin viehättävät minua :)


Jos saisit tästä eteenpäin käyttää pukeutumisessasi vain yhtä väriä, minkä värin valitsisit?
Varmaankin mustan, koska se sopii niin moni eri tilaisuuksiin. Etenkin jos minusta tulee pappi, musta olisi ehkä "soveliain".


Jos saisit itsellesi yhden supervoiman, minkä valitsisit ja miksi?
Haluaisin varmaan sellaisen voiman niin kuin Twilightin Jasperilla oli :D Eli hän siis kykeni vaikuttamaan ihmisten tunteisiin, esimerkiksi rauhoittamalla hermostunutta ja niin edelleen. Toisaalta pelkäisin, että manipuloisin ihmisiä vahingossa jos minulla olisi tuollainen kyky. Parantamisen lahja olisi toisaalta upea, mutta siinä olisi aika paljon vastuuta. Keitä parantaisi ja keitä jättäisi parantamatta? Kaikkia maailman ihmisiä ei eläimistä puhumattakaan ehtisi koskaan tavoittaa.

Onko sinulla jokin motto/elämänohje?

Vain kuolleet kalat uivat virran mukana. Eli pitää uskaltaa olla oma itsensä :)

2 kommenttia:

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!