keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Piirtämisessä kehittyminenKuten vakkarilukijat tietävätkin, harjoittelen usein "tilaustyöttömillä" kausilla piirtämistä oman naamani avulla. Nämä ovat siis siitä syntyneitä luonnoksia, jotka olen kaikki tehnyt suunnilleen samassa ajassa, eli noin kolmessa tunnissa. Ylemmät ovat vuodelta 2013 ja alemmat vuodelta 2014. Omaa naamaa piirtäessäni en ole tehnyt "apuviivoja", vaan olen piirtänyt vaan menemään silmistä alkaen. Siitä johtuen mittasuhteet ovat aika hassut. Osa töistä jää myös aina väistämättä hieman kesken, koska oman naaman rustaaminen ei ole ikinä loppupeleissä niin jännää kuin voisi kuvitella (:D). Siksi esimerkiksi viimeisen kuvan korvakoru on valkoinen möykky ja hiukset+paita pääosin vain mustaa suttua.

Kököistä mittasuhteista ja keskeneräisyydestä huolimatta saman teeman/naaman piirtäminen tasaisin väliajoin auttaa huomaamaan todella hyvin ne osa-alueet, joissa on piirtämisessä kehittynyt ja joissa on kehittämisen varaa. Minä voisin keskittyä enemmän paitsi apuviivojen käyttämiseen ja mittasuhteissa pysymiseen, myös hampaiden ja hiusten piirtämiseen. Sen sijaan olen kehittynyt kasvojen varjostamisessa, ilmeissä ja kulmakarvojen ja huulten piirtämisessä. Vaikka mainitsinkin, että hiusten piirustelussa on parantamisen varaa, olen selvästi kehittynyt myös siinä.

Olen tehnyt tuon aikaisimman naamakuvani huhtikuussa 2013, joten pitääpä huhtikuussa 2014 yrittää piirtää samasta kuvasta naama uudelleen, että erot näkee mahdollisimman hyvin ;) Erojen näkeminen tuo myös aika hyvin motivaatiota harjoitteluun.

3 kommenttia:

  1. Kyllä, edistymistä tapahtuu! Ja kuten sanottu, se on tosi motivoivaa!
    Minunkin pitäisi yrittää jossain välissä taas omaa naamataulua kyhätä ja katsoa, kuinka kehitystä on tapahtunut.

    Huhtikuun vertailukuvaa odotellessa! ;)

    VastaaPoista
  2. Huomaa edistymisen :) Huomasin muute, että siun piirtämät kuvat erottaa silmistä :)

    VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!