perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kahvimaalaaminen gone wrong

Löysin eilen Karen Elandin nettisivut. Tyyppi maalaa pelkällä kahvista ja vedestä uskomattoman upeasti! Toisella nettisivullaan hän maalaa myös oluesta. Koska mustikkamaalaaminen onnistui minulta aikoinaan suhteellisen hyvin, päätin kokeilla myös kahvimaalaamista ja ajattelin sen olevan yhtä helppoa. Lisäksi kahvia keittäessä jää aina hirveästi niitä kahvinpuruja, joten ajattelin että tämä on myös ekologinen keino taiteilla ekonomisuudesta puhumattakaan. Olutta en sen sijaan raaskinut uhrata tähän.

En oikein tiennyt mistä aloittaa, joten kippasin mukiin kahvinpuruja ja vähän vettä, otin paperineteen ja siveltimen käteen. Jäljestä tuli sellaista haaleaa, "rasvaisen" ja pilkukkaan näköistä, eikä ollenkaan sellaista kuin miltä tuolla nettisivuilla näyttää:

Ensimmäinen yritys ei ihan onnistunut.
En ollut varma onko vika paperissani vai kahvissani, joten päätin ensin vaihtaa paperia.
Ja sehän auttoi! Nyt jälki ei ollut enää "rasvaista", pilkukasta ja helposti leviävää. Silti se oli edelleen ihan kauhean haaleaa:
Toinen pupu oli yhä liian haalea
Pohdin sitten että miten saisin pupusta tummemman ja päätin keittää ne vanhat kahvinpurut, että saisin "maaliini" enemmän väriä. Keittäminen sitten auttoi: väri oli vihdoin tarpeeksi tummaa. Maalasin hetken ihan onnessani pupua eteenpäin, kunnes tajusin että se tumma maalikerros alkoi yhtäkkiä levitä valtavaa vauhtia.

Pupu levisi...

...ja levisi
 Eli ei, kahvimaalaus ei oikein onnistunut minulta :D
Lopputulos on kylläkin aika jännän näköinen, mutta kyllähän se hieman harmitti, ettei tämä mennyt mustikkamaalauksen tavoin kerralla putkeen. Luulen, että kokeilu olisi kuitenkin onnistunut, jos olisin malttanut tehdä pupua siten, että antaisin aina edellisen kerroksen kuivua ennen kuin aloitan seuraavan. Ikävä kyllä minulta ei taida liietä kärsivällisyyttä moiseen.

4 kommenttia:

 1. Hahaa, hauskaa! Minäkin olen DeviantArtissa törmäillyt hienoihin kahvimaalauksiin ja ajatellut kokeilla. Katsotaan miten meikäläisen kokeilut päättyvät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaisin, että tuo "oikea" kahvimaalaaja tekee kangaspohjaan työnsä. Pitäisi varmaan kokeilla sitäkin.
   Mutta onnea yritykseen! ;)

   Poista
 2. Millaista paperia käytit?
  Käyttämällä akvarelli paperia tai pohjustettua paperia kavhi saattaisi paremmin pysyä eikä leviäisi.
  T: Kiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaan käytin siis piirustuspaperia ja tokaan akvarellipaperia :)

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!