perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kun ei vain onnistu

Joskus minua maalatuttaa/piirustuttaa ihan hemmetisti, mutta silti taiteilu ei vain millään onnistu. Olen huomannut, että se johtuu usein jostakin tässä luetellusta syystä.

1. Nälkä
Minulla on vain tasan kahdenlaista nälkää: joko maha kurisee ja mieli on hyvä tai sitten maha on kurisematta (=nälkä ei tunnu) ja mieli on paha. Koska jälkimmäisessä tapauksessa nälkää ei huomaa, en tajua mistä keskittymiskyvyttömyyteni ja ärtymykseni maalatessa johtuu. Yritä muistaa syödä ennen taiteilun aloittamista.


2. Uni
Joskus väsyneenä saa parhaan inspiraation taiteiluun, joskus taas vaikutus on päinvastainen.

3. Valaistus
Varsinkin tähän aikaan vuodesta pimeä tulee nopeasti, mutta yllättäen. Jos taiteilu ei onnistu, kannattaa tarkistaa huoneen valaistustilanne.

4. Terotin
Joskus sitä piirtää ihan flowssa, mutta silti ei onnistu. Asia saattaa johtua niinkin yksinkertaisesta syystä kuin että kynät ovat tylsiä.5. Kuukaudenaika
Tämä kannattaa etenkin naisten muistaa.

6. Muuten vaan
Joskus nyt vaan on sellainen ärsyttävä kausi, että inspiraatiota pukkaa, mutta mikään ei onnistu. Silloin kannattaa vain hengittää syvään ja antaa itselleen lupa tehdä jotain muuta tai olla tekemättä mitään (helpommin sanottu kuin tehty...).

2 kommenttia:

 1. Suurin osa noista pätee myös kirjoittamiseen... Itsellä on joku iha yleinen inspiraationpuute-kausi menossa mutta ehkä tää tästä ku kesällä voi ottaa vaan mp3-soittimen ja vihon kynän kera kainaloon ja mennä johonki :)

  http://tearsandrainbows.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää pätee yllättävän moneen luovaan asiaan! :) Ja joskus jopa opiskeluun.

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!