lauantai 22. maaliskuuta 2014

"Pahinta, mitä valokuvaaja voi tehdä, on kuvata hirvi auringonlaskussa"

Postausta muokattu 28.3.2014

Otsikon lause on jostain lukion oppikirjasta. En ole varma siitä, mikä oppiaine oli kyseessä, mutta etäinen muistikuva kuitenkin vihjaa, että lause oli ruotsinkirjasta ja se liittyi kliseiden merkitykseen. Tuo lause jatkui jotenkin niin, että valokuvaaja ei ole taiteilija jos ikuistaa jotain niin tavallista kuin hirven auringonlaskussa.

Eilen illalla alkoi tehdä mieli piirtää, mutta olin kuitenkin hirveän väsynyt ja siksi en uskaltanut jatkaa tilaustöitä. Joskus vuonna papu olin luvannut piirtää Korpulle hirven, joten päätin alkaa tekemään sitä samalla kun katsoimme Monkia televisiosta (Monk on muuten uusi lempifiktiivimieheni! Tai no heti HIMYM:n Marshallin jälkeen). Kännykällä sitten aloin etsimään hirveä malliksi googlettamallla. Enpä muuten nähnyt yhtäkään kuvaa niistä auringonlaskussa, sen sijaan kuolleita hirviä löytyi ihan tajuttomasti. Niinpä päätin kyseenalaistaa tuon lauseen piirtämällä hirven auringonlaskussa.

Pahinta, mitä valokuvaaja voi tehdä, 2014

Siihen nähden, että tein työn yöllä, se onnistui yllättävän hyvin. Tosin siitä huomaa kyllä, että hirven piirtäminen kiinnosti muuta maisemaa enemmän. Työ on kokoa A3

EDIT: Aikaisemmin työ näytti tältä ja kirjoitin korjaavani pilvet jossain vaiheessa:

3 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä pilvistä, mutta muuten työ on todella onnistuneen näköinen ja hirvi on kyllä hemskatin hieno!! :) Yölliset piirtelyt on pahaita! Ja etenkin sellaiset aivot narikkaan piirtelyt, sillon syntyy yleensä aina jotain yllättävää ja mielenkiintoista!

    VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!