tiistai 16. syyskuuta 2014

Rillit maalissa, uniikki osteripöllö ja #selfie

Muistan hyvin abivuoden aikataulut: lukulomaa meillä kuvislinjalaisilla ei ollut, joten päivä koostui oppitunneista, joiden jälkeen tehtiin läksyt, joiden jälkeen opiskeltiin YO-kirjoituksia varten ja joiden jälkeen saattoi jäädä hieman aikaa piirtämiseenkin. Koko päivä sujui siis lähelle tihrustellessa, mikä aiheutti välillä "silmien takana" tuntuvaa kipua. Nyt tilanne on vähän saman kaltainen: parin viikon sisällä pitäisi tenttiä viisi kirjaa, lukea sitäkin enemmän kirjoja, kirjoittaa kaksi esseetä ja yrittää änkeä Pro gradu -tutkielman kunnollinen aloittaminen johonkin väliin. Onneksi minulla on myös muutama ihana tilaustyö tekeillä, joten välillä saa hyvällä omalla tunnolla keskittyä muuhunkin. Joka tapauksessa, silmiä on ruvennut taas välillä särkemään, vaikka näössä ei testien mukaan ole mitään vikaa.
Lukemista riittämiin
Kaverini, joka piirtää paljon, kärsi samasta ongelmasta. Lääkäri suositteli hänelle halppis-lukulasien hankkimista, sillä ne rentouttavat silmät ja siten poistavat päänsärynkin. Suuntasin eilen kirpparille ja ostin kahden euron rillit. Koska olen käyttänyt noita laseja vasta eilisen illan, en tietenkään vielä huomaa eroa päänsäryn säännöllisyyksissä, mutta yksityiskohtia on paljon helpompi piirtää, eikä paineen tuntua silmiin tullut eilen ollenkaan. Lasit ovat tosin sen verran köppösen oloiset, etten aio ottaa niitä yliopistolle mukaani, vaan pyhitän ne ainoastaan koti-taiteilulle.
Nyt näytän sekä sivistyneeltä että katu-uskottavalta :D
Myönnettäköön, että etenkin viikonloppuina olen tehnyt aika paljon muutakin kuin tilaustöitä. Mieleni on tehnyt muun muassa kokeilla uusia tekniikoita, piirtää syksyisiä maisemia ja sisustaa. Facebookiin laitoin jo kuvan tekemästäni pöllökellosta, mutta kerrottakoon siitä vielä täälläkin: koska en löytänyt millään tarpeeksi halpaa ja kaunista kelloa kämppäämme, suunnittelin sellaisen itse. Ostin ympyrän muotoisen maalauspohjan Suomalaisesta Kirjakaupasta ja kuvitin sen haluamallani tavalla. Vielä olisi tarkoitus hankkia Clas Ohlsonilta kelloon koneisto ja viisarit, jotta Korppu voisi asentaa sen paikoilleen. Jostain syystä tuon koneiston hankkiminen tuppaa unohtumaan joka päivä, vaikka luentojen välissä sen voisi kipaista hakemassa todella nopeasti.
Pöllö haikailee viisareitaan
Viime aikoina olen törmännyt kellojen lisäksi piirroksiin, jotka on toteutettu vahvoilla rajoilla ja viivoilla. Halusin kokeilla samanlaista tyyliä ja piirsin jälleen kerran kuvan omasta pärstästäni. Mittasuhteet ovat melkoisen kökköiset, mutta lopputulos oli ihan jännän näköinen.

Luonnos omasta pärstästä
#Selfie
Nyt kun olen näköjään päässyt kuvien makuun, on minun vielä tähän loppuun pakko julkaista kuva, jonka otin eilen kirpparilla. Kyseessä on siis viimeinkin tuo uniikki osteripöllö, joka varmasti pisti silmään myös otsikossa:

Huhuu...
Tarkoituksenani oli aloittaa toiseen blogiini uusi osio nimeltään "Oudot kirpparilöydöt" (joita muuten riitti!), ja harmittelin koko kirpparikierroksen ajan, että kamera unohtui kotiin. Tajusin vasta osteripöllön kohdalla, että kännykässäni on kamera. Henkisen facepalmailun jälkeen enää kuitenkaan löytänyt tai muistanut niitä oudoimpia löytöjä, joille olimme Korpun kanssa aiemmin nauraneet. Jospa sitä seuraavan kerran kirpparille eksyessään muistaisi toteuttaa tämän idean.

4 kommenttia:

 1. Voi miten magee toi kello!! Ooooh!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Voi kun saisi ne viisarit vielä hankittua, olen ihan malttamaton, että saisin tuon seinälle :D

   Poista
 2. Todella hieno pöllökello :) Vähän häiritsee nuo numeroiden haamuviivat, mutta pikkujuttu :)
  Tuo kirpparipöllö on kyllä aika järkyttävän kamala :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pöllökello tulee omaan käyttöön, niinpä haamuviivat ei haittaa mua. Jos asiakkaalle valmistaisin, olisi eri juttu. Kirpparipöllö on kyllä melko... omalaatuinen :D

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!