lauantai 15. helmikuuta 2014

Veikko Ennala ja kirjoitusten tekeminen töihin

Kaikilla on varmaankin tietty asia, mitä vihaa piirtää eniten. Osalla ne ovat kädet (minä kuuluin joskus niihin), osalla jalat, osalla kengät ja osalla silmät. Minun ehdoton inhokkini on kuitenkin maalauksiin tai piirustuksiin kirjoittaminen. Minulla on ihan tajuttoman huono käsiala, enkä osaa edes matkimalla tehdä siitä kovin hyvää. Siksipä aina kun asiakas pyytää jotain tekstiä työhön, minun on pakko kysyä,  että onko hän nyt ihan varma. Yleensä satun pilaamaan hyvän työn käsialallani. Varmaankin minulla on vain jonkinlainen ala-asteelta peräisin oleva asenneongelma kirjoittamisen suhteen, mutta välillä tuntuu, että vaikka käytän kirjoitukseen aikaa kymmenen tuntia putkeen, siitä ei seuraa mitään hyvää. Olen kieltäytynyt viimeaikoina maalaamasta  yhden runon sekä yhden japanilaisen merkin, koska tiedän jo valmiiksi, ettei niistä tulisi mitään. Minun pitäisi ensin harjoitella vapaa-ajallani tuota kirjoittamisen jaloa  taitoa.

Jo ala-asteelta asti opettajat ovat ihmetelleet, että miten joku voi osata piirtää, muttei kirjoittaa. Minulla ei ole vastausta tähän asiaan, mutta siihen liittyen voin esitellä vihdoin Veikko Ennala -piirrokseni, joka näyttää olevan valmis kaikin puolin, ellei kirjoitusta lasketa. Tein tuotakin tekstiä kaksi tuntia, joten voitte hyvin päätellä, ettei minulta kannata tilata mitään kirjoitusta vaativaa... :D Onneksi työ ei ole tilaus tai mitään.
Mies, joka eli ja kuoli, 2014

Itse piirrokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Kasvojen varjostus oli haastava mm. alkuperäisen valokuvan pienuudesta ja epätarkkuudesta johtuen, mutta onnistuin siinä mielestäni hyvin.

2 kommenttia:

 1. Tunnen tuskasi.
  Vaikka osaan piirtää normaalia paremmin (kai), mutta en kerta kaikkiaan saa kirjoitettua kauniisti.
  Kuinka käännän, kierrän, väännän ja puhdistan käsialani näyttää humalaisen rustaamalta, joka on neroleimauksen johdosta päättänyt käyttää vasentakättään.
  -Kiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan huippu piirtämään :D

   Mahtava kuvailu sulla kyllä ;)

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!