maanantai 24. helmikuuta 2014

Känni-ilmeitä sekä muita luonnoksia

Olen viimeaikoina tehnyt paljon kaikenlaisia taideharjoituksia ja piirrellyt muuten vaan. Yleensä tykkään tehdä enemmän tilaustöitä kuin tällaisia tuherruksia, mutta nyt tuntui oikein vapaalta vain piirrellä ja maalailla ilman minkäänlaisia odotuksia :)


Linppu ja Gorppu, 2014


Tämän työn rustasin eilen illalla. Tarkoitus oli alunperin harjoitella kasvojen piirtämistä julkkisten avulla, mutta en löytänyt äkkiseltäni yhtään julkkista, jota minun olisi tehnyt mieli piirrustella. Niinpä otin valokuvan minusta ja Korpusta ja rupesin tekemään siitä piirustusta. Piirros oli hieman haastava, sillä en käyttänyt ensinnäkään minkäänlaisia apuviivoja ja toiseksi, mallikuva oli otettu niin läheltä pärstiämme, että se pakostakin hieman väärensi kasvonpiirteitämme. Siksi silmäni ovat niin kaukana toisistaan ja Korpun nenä niin iso :D Tietysti apuviivattomuus myös väärensi kuvaa muutenkin entisestään. Vääristymien vuoksi vääristin myös työn nimen. Tykkään tästä piirroksesta kuitenkin paljon: Korpun liivi onnistui kivasti samoin kuin varjostukset. Tunnelma on ihan söpö, joskin hieman "känninen" johtuen ilmeistämme.

Piirsin kuvan rikkoutuneelle  ja likaiselle paperinpalalle. Toivottavasti se ei nyt symboloi mitään...

Mietin aluksi, että jättäisinkö piirroksen tällaseksi ja antaisin ihmisten taas tulkita sitä oman mielensä mukaan


Poika ja kissa, 2014


Tätä työtä varten kaivoin vesivärit esiin. En ole tehnyt työtä pelkillä vesiväreillä moooooneen vuoteen. Aloitin pojan hiuksista - kuten varmaankin huomaa -  ja maalasin siitä alaspäin. Sitten päätin, että hifistelin liikaa ja sutaisin lopun. Sutailujen lopputulos oli liian iso kissantassu, sillä unohdin kesken sutimiseni, ettei akvarelliväreillä voi maalata peittäen, toisin kuin akryyliväreillä. Pidän kuitenkin pojan vaatteista ja kasvoista. Tuo oli muuten ensimmäinen kissa, jonka maalasin/piirsin sitten lapsuuden. Jos joku muuten haluaa tämän, voin laittaa postimaksujen hinnalla tulemaan. Minulla alkaa olla vähän turhan paljon tuherruksia maalauspöytääni täyttämässä.


Tyttö ja koira, 2014Tässä työssä oli tarkoitus harjoitella paksua vesivärien käyttöä ja erilaisia värejä. Se ei ihan mennyt niin nappiin :D Tykkään kuitenkin kasvojen sävyistä ja molempien ilmeistä, vaikkei pinta nyt näytäkään ihan siltä kuin olisin tarkoittanut.6 kommenttia:

  1. Kynäsi kulkee ajatuksen lailla kauniisti. Herkkä ote on uskottava. Hyvää työtä!

    VastaaPoista
  2. Pidän siitä, kuinka olet käyttänyt värejä tuossa Tyttö ja koira -teoksessa. :)

    VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!