perjantai 5. toukokuuta 2017

Saavutuksia: Vuokraosuus maksettu!

Uskomatonta, mutta totta: saan tässä kuussa ensimmäistä kertaa vuoteen maksettua oman osuuteni asuntomme vuokrasta (tai siis ainakin, jos tilaajat maksavat teoksensa eräpäivään mennessä). Ja vieläpä ihan täysin itse itseni työllistäneenä! Minulla on todella onnistunut fiilis, vaikka kyseessä on "vain" vuokran maksu. Muutama kuukausi sitten en olisi uskonut tämän voivan tapahtua, mutta tässä sitä silti ollaan. Uurastus palkittiin, jee! Korppu toi juhlan kunniaksi kotiin pullaa ja suklaalevyn. 

Tässä kuussa töitä on riittänyt niin paljon, etten ole edes vilkaissut näyttelyteoksiin päin. Ensi kuun palkka tulee jäämään vähäiseksi, koska en ehdi ottaa enempää tilauksia vastaan ennen lokakuuta (no okei, poikkeustapaukset sallitaan). Tämä johtuu siitä, että näyttelyn kanssa alkaa jo tulla kiire. Vielä en siis elä taiteella. Pieni huolestumisen aalto lävisti mieleni, kun järjestelmäkameraani tuli kosketushäiriö, minkä jälkeen se ei enää toiminut. Onneksi Korppu on näppärä käsistään ja sanoi voivansa korjata sen. Hyvä homma, koska varaosat maksavat huomattavasti vähemmän kuin uusi järkkäri. Osia ei ole kuitenkaan kuulunut, koska tavarantoimittajalla oli jokin este, enkä siis saa  hetkeen ladattua hyviä kuvia teoksistani.

Koin pienen valaistuksen rahaongelmiini asioidessani eräässä askartelu- ja taidetarvikekaupassa maaliskuussa. Tajusin, että lähes kaikki paikassa myytävät välineet ovat minulle tuttuja - tiedän miten niitä käytetään ja mitkä ovat ekologisesti tai eettisesti parhaita vaihtoehtoja. Lisäksi osaan suositella tuotteita eri-ikäisille käyttäjille varsin vaivatta, sekä valmistaa näytekappaleita myymälään. Hetken mielijohteesta päätin hakea paikkaan töihin, vaikka mitään työpaikkaa ei siis ollut ilmoitettu avoimeksi. Viime viikolla minulle soitettiin ja sain kutsun työhaastatteluun. Ja tänään varmistui, että saan paikan. Töitä on noin pari kertaa viikossa, ja kuukausipalkka juuri ja juuri vuokraosuuteni verran, eli ainakin vähän enemmän pitäisi jäädä käteen kuin nykyään. Soppari kirjoitetaan näillä näkymin kesäksi, mutta sitä voitanee jatkaa syksyllä.

Nyt pitää vain ottaa selvää, että miten menetellä verokorttien kanssa. Sivutuloverokortin voi kuulemma saada myös pieniprosenttisena, elleivät tienatut summat ole suuria. Ei muuta kuin tutkimaan asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!