maanantai 15. kesäkuuta 2015

Lomatunnelmaa ja varautumista keski-iän murmutuksiin

Kesäprojekti: erään koiran muotokuvan tekeminen
Kuten edellisestä postauksesta kävi varmaankin ilmi, kesälomani alkoi nyt. Tai no loma ja loma: gradun tekemisen lisäksi päätin opiskella kesän, joten yhdeksän kirjaa olisi luettavana "kesäloman" aikana. Gradun jälkeen kirjojen tenttiminen ja esseiden kirjoittaminen kuitenkin tuntuu melkeinpä vapaa-ajan huvilta. Luen päivät kirjaa sohvalla kunnon löhöilyasennossa ja kirjoitan muistiinpanoja, illat taas maalaan.

Olen haaveillut koko talven kesästä, jolloin saisi opiskella ulkona, mutta heti kun sain gradun kirjoitettua - eli pääsin pois koneen äärestä kirjojen pariin - mustat paksut pilvet kertyivät taivaalle ja peittivät auringon.  Satunnaisia pilkahduksia lukuun ottamatta sitä ei ole näkynyt sen koommin. Pitkiä kävelylenkkejä sää ei ole estänyt, mutta kirjat saattaisivat hieman kärsiä, mikäli viettäisin niiden kanssa aikaa tuolla vesisateessa. Toivotaan nyt kuitenkin, että vielä kesä Suomen saa, ja että mahdollisuus aurinkoisiin lukuhetkiin onnistuisi lähitulevaisuudessa.

Uusia tilauksia olen saanut mukavan määrän. Tällä hetkellä karikatyyri-harjoitusten, arvontavoiton ja muutaman oman projektin lisäksi valmistuu muotokuva koirasta. Maalaaminen tuntuu mahtavalta pitkän tauon jälkeen.

Tulevaisuudensuunnitelmani ovat kirkastuneet viimein. Kun vielä viime vuonna pohdin, että tuleeko minusta pappi, tutkija vai kuvataiteilija, olen alkanut kallistumaan viimeisen vaihtoehdon puoleen. Vaikka monet, monet ja taas kerran monet ovat varoittaneet tekemästä harrastuksesta ammattia ja uhanneet minun tippuvan korkealta, niin yrittänyttä ei laiteta. Kiitos tästä rohkaistumisesta kuuluu ennen kaikkea Korpulle, joka ilmoitti puoli vuotta sitten kävelylenkillä, että hänestä olisi hienoa, jos kokeilisin taiteilijan ammattia ennen muuhun ryhtymistä. Olin vielä tuohon aikaan kaikkien varoitusten kyllästämä, mutta toivo heräsi toteamuksen myötä. Olo vielä vahvistui, kun yksi Korpun kaveri - kyynisin tyyppi mitä tiedän - oli samaa mieltä. "Jos sä et kokeile sitä nyt, niin sitten et ehdi koskaan. Ja sitten susta tulee keski-iän kriiseissä pyörivä murmuttaja." Toinen Korpun kaveri nyökytti vierellä: "Tulee susta kyllä joka tapauksessa keski-iän kriiseissä pyörivä murmuttaja, mutta eipähän ainakaan tästä syystä."

2 kommenttia:

 1. Hauskoja kavereita sillä korpulla :D Kiva vain onnea valitsemallesi polulle.. Varmasti kyllä näillä töin menestyt, joita täällä olen tottunut näkemään.. Juku toivottavasti sielä aurinko alkaa näkymään. Täällä rollossa se elättelee jo toiveitaan.. =) Huomenna rullaileen Jess!! On sitä tovi odotettu jo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Täälläkin on viimein alkanut aurinko pilkahtelemaan. Hyviä rullailuhetkiä! ;)

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!