torstai 25. kesäkuuta 2015

Kulttuuripiha 2015

Yksi tauluista on "sensuroitu", sillä sen saajan syntymäpäivä on vasta myöhemmin tänä vuonna.
Alle viikko sitten kuulin, että paikallisessa kotieläinpuistossa* järjestettäisiin 24.6.2015 tapahtuma nimeltään Kulttuuripiha. Kulttuuripihan pointtina oli edistää kulttuuria monin tavoin: siellä oli runoutta, performanssitaidetta ja musiikkiesityksiä. Pihalla oli taideseinä, johon sai käydä maalaamassa, ja niin kutsuttu Tekeletori, jonne sai tuoda myytäväksi omia tuotteitaan. Päätin osallistua viimeksi mainittuun ja sitten tulikin jo kiire: pitäisi valmistaa niitä tuotteita.

Päätin jo tapahtuman alussa, että lähtisin sinne ennen kaikkea markkinointimielessä, enkä myyntitykkinä. Tämä johtui pääosin siitä, että pointtini on keskittyä ennen kaikkea tilaustöiden tekemiseen, eikä niinkään pehmolelujen ja korujen myyntiin (vaikka toki niitäkin tykkään väkertää). Olisi kuitenkin hyvä, jos pöydässä olisi muutakin kuin esitteitä ja pari maalausta "EI MYYTÄVÄNÄ" -kyltein varustettuina. Otin siis Tekeletoria varten mukaan aiemmin myös kutomani kettukaverit sekä muotoilemani korut, ja lisäksi valmistin myyntiin muutaman minimaalauksen ja kellon. Muuta en alle viikossa ehtinyt. Melkoisen kiire tuli kyllä noita tehdessä, se on pakko myöntää! Olen kuitenkin oikein tyytyväinen lopputuloksiin. Virallisia esitteitä en valitettavasti ehtinyt tapahtumaan tilata, vaan tulostin ihan tietokoneelta lippulappuja ja lisäksi jaoin *köh* vähäsen vanhentuneita käyntikortteja. Teimme tosin Korpun kanssa käyntikortteihin kuulakärkikynällä uudet tekstit.

Itse myyntipäivänä havahduin siihen, että ulkona satoi vettä kuin saavista kaataen, säätiedotus lupasi vesisateen jatkuvan enemmän tai vähemmän koko päivän, ukkonen jyrähteli kaukaisuudessa ja radiossa varoitettiin kovasta tuulesta, joka puuskissa olisi jopa 25 m/s. Myyntitapahtuma ei minun tuotteillani onnistuisi vesisateessa, joten odotin malttamattomana koko päivän tietoa siitä, pääsisinkö osallistumaan ollenkaan. Saimme kuitenkin tietää, että tapahtuma siirrettäisiin sisätiloihin, joten pakkasimme Korpun kanssa tavarat muovipusseihin ja lähdimme matkaan.

Sisätiloissa sijainnut myyntipöytä ja auringonpaiste, joka yllätti heti, kun kaikki oli valmiina (kuvat otettu tapahtuman Facebook-sivulta).
Melkeinpä heti, kun saavuimme paikalle ja saimme tavarat aseteltua pöytään, sade lakkasi ja aurinko pilkisti pilviverhon välistä. Ei muuta kun tavarat uudelleen kantoon ja ulos myymään! Ulkona myyminen tuntui huomattavasti rennommalta ja mukavammalta kuin hiljaisissa sisätiloissa tapahtuva myynti.
Ulkona tuuli puhalsi ja lähes kaikki joutui teipatuksi kiinni pöytään.
Maalatut kivet saivat tuulen takia toimittaa enemmän painojen kuin myyntituotteiden virkaa.
Vaikka kaupaksi meni vain yksi kettupehmolelu, se ei haitannut: sain nähdä mahtavia esityksiä, juteltua paljon uusien ihmisten kanssa sekä jaettua esitteitäni. Myös muutama ennakkotilaus tuli! Toivon, ettei minusta jäänyt ihmisille ihan tönkköä kuvaa - hermostutti nimittäin sen verran paljon, että tunsin oloni puupökkelöksi. 

Tässä vielä taiteilijoita ja käsityöläisiä, joihin suosittelen tutustumaan:
 • Tiia-Mari Kolibri - veti ihan  mahtavan performanssiesityksen, jota katsoessa nauroin vedet silmissä. Jos joskus pidän juhlat, palkkaan hänet kyllä mukaan esiintymään. Tiia-Marin Facebook-sivut löydät klikkaamalla tästä.
 • Vanha tyttö (Facebook-sivu) - täysin esilainen punk-bändi. Mahtavaa, naurattavaa punkia, jolla silti on sanomansa, kunhan vain viitsii kuunnella. Tämänkin palkkaan, jos joskus järjestän jotain jännää.
 • Tiina Hassinen - todella hauskan oloinen tyyppi, joka on vasta valmistunut ammattikoulusta, ja tekee käsityönä kauniita pitsikoruja. Facebook-sivut ovat tuloillaan.
Saa nähdä mihin tapahtumaan sitä seuraavaksi ottaisi osaa...


Ps. sain paljon palautetta siitä, että hintani ovat ihan liian matalat työn tasoon nähden. Hinnat pompsahtavatkin "oikeisiin" taiteilijanhintoihin luultavasti ensi vuoden puolella.

* Kotieläinpuistossa ei ole tällä hetkellä eläimiä remppahommien vuoksi, joten ei tarvitse huolestua, että musiikki olisi häirinnyt niitä.

9 kommenttia:

 1. Onko sulla jotain taiteen ammatillisia opintoja? Ku teologiaahan sä oot nyt opiskellu :D mielenkiinnosta vaan kyselen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Saa multa kysellä, vastaan ihan mielelläni :)

   Mitään ammattikouluopintoja mulla ei ole taiteeseen liittyen. Olen siitä huolimatta suorittanut aika paljon taideopintoja elämäni aikana: olen käynyt Kokkolan Lasten ja nuorten kuvataidekoulun (1998-2005), jonka aloitin ensimmäistä kertaa kuusivuotiaana, mutta pidin siitä vuoden tauon ja jatkoin uudelleen 7-vuotiaana. Vuonna 2005 taideopinnot keskeytyivät hetkeksi, koska muutin Rovaniemelle asumaan ja elämä oli ihan mullin mallin. Vuonna 2007 pääsin opiskelemaan Lyseonpuiston lukion kuvataidelinjalle, jossa taideopintoja oli ihan mahtava määrä. Vuonna 2010 suoritin lukion kuvataidediplomin ylioppilaskirjoitusten lomassa arvosanalla 5/5. Tämän jälkeen päätin ryhtyä opiskelemaan teologiaa, koska koin, että mun on yksinkertaisesti tarkoitus opiskella teologiaa (johdatus/intuitio tms.). Teologianopintojeni yhteydessä olen kuitenkin käynyt Kansalaisopiston kuvataidekursseja. Lisäksi teen tilaustöitä päivittäin illat, kunhan olen saanut päivän opinnot pulkkaan.

   Kauhea elämäkertahan tässä näköjään tuli kirjoitettua :D Joka tapauksessa, taide on aina ollut vahvasti läsnä mun elämässä. Olen monesti miettinyt, että menisin valmistuttuani opiskelemaan taiteilijan ammattitutkinnon, mutta lähes kaikki taideopetus Suomessa keskittyy esim. öljyvärimaalaamiseen, vaikka minä haluaisin keskittyä akryylimaalaamiseen ja lyikkäripiirtämiseen. Ja nyt kun Korpulla on työpaikka täällä, en viitsi kovin kauaksi muuttaa opintojen perässä :)

   Poista
  2. Hupsista, painovirhepaholainen. Eli siis kuvataidekoulua kävin vuosina 1998 - 2006.

   Poista
  3. Okei! Noi kansalaisopistonhan kurssit on monesti aika "päteviä" ainaki mun kokemuksen pohjalta :) toki riippuu varmasti opettajasta

   Poista
 2. Tää blogikirjotus pisti silmään(ku oli aikaa lueskella enemmän siun kirjotuksia) ko itellä oli vähän saman tapasi kokemuksia ku ekan kerran menin viime vuoden syksyllä sinne joensuun tapahtumaan myymään taidettani ja muita tekeleitä.
  Sain kuulla hinnat on liian alhasia.. Mut en oikee osaa vieläkää hinnotella töitäni :D
  Oisko siula neuvoa tai vinkkiä siihen?
  Ku tajusin sen et materiaalit pitää ensiks laittaa hintaan ja sitten se työmäärä yms. Mitä on tehny työn eteen..
  Vaikeeta.

  Ps. Rakastan mielikuplitusta nimistä teostasi ja nuo tassun jälki korut on kans ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin tapahtumaan oikein menit? :)

   Itsekin olen hinnoitellut vähän mutu-tuntumalla. Aluksi hintani olivat vain 20 euroa per työ, mutta sitten kun aloin maksaa veroja ja tilauksia tuli paljon, rupesin nostamaan hintoja. Hintojen nostaminen johtui myös siitä, että todella monet tilasivat työn, mutta jättivät sitten maksamatta, vedoten "pikkusummaan". Teoksia ei siis arvostettu paljon yhtään, vaikka niissä oli kova työ takana. Tällä hetkellä hintani löytyvät täältä: http://www.limppuwitick.fi/tilaa-teos/hinnasto/ , mutta tarkoituksenani on nostaa hintoja taas vuodenvaihteessa :)

   Poista
  2. joo se on sama mihin meen tänä vuonna.. iskäni sanojen mukaan hihhulimessut :D eli tuo voipyhäjyssäys. en tiiä tiiätkö?

   kiitos vastauksesta, sain miettimisen aihetta:D
   pitäshän sitä omaa työtään osata arvostaa.. ja sit jos ite arvostaa ni sitten ne muutki ehkä
   meinasin just 20e laittaa hinnaks alkuperäsille a5 akryyli ja nestemäinen tussi maalauksille/korteille.. ja printit niistä olis tosi paljon halvempia.. haha..

   Poista
  3. Enpäs olekaan ennen kuullut, mutta hauskalta vaikuttaa :D

   Poista
  4. Jep. Kohan täl kertaa en jännitä nii paljo :3

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!