torstai 1. tammikuuta 2015

Hevonen, 2014

Uskaltaudun jo julkaisemaan viimeisiä vuonna 2014 tilattuja piirroksia. Tilaukset olivat kaikki tarkoitettu joululahjoiksi, minkä takia en niitä tietenkään aiemmin laittanut näytille. Julkaisen ne kahdessa tai kolmessa osassa, koska tässä postauksessa esiteltyä piirrosta lukuun ottamatta kuvat joulutilauksista ovat toisella koneellani, jota puolestaan pitää vähän viritellä, että saan kuvat ulos. On se kumma, että kaikki tietokoneongelmat sijoittuvat aina vuodenvaihteeseen... viime vuonnahan oli sama juttu.

Hevonen, 2014
Ensimmäinen viime vuonna tilattu joululahja oli heppa-aiheinen. Työ oli yllättävän nopea tehdä ja ilokseni huomasin, että olen kehittynyt varjostamisessa sekä yksityiskohtiin keskittymisessä. Vaikein kohta mielestäni oli hevosen silmä, mikä johtui sen tummuudesta. Pupilli ei näy melkein yhtään ja oli haastavaa saada silmä näyttämään luonnolliselta. Lopputulos on mielestäni erittäin jees.

Saapa taas nähdä kauanko menee, että opin kirjoittamaan piirroksiin vuosiluvun "2015". Viime vuoden tammikuussa valmistettuja töitä jouduin kumittamaan tai länttäilemään maalia niiden päälle useamman kerroksen, että sain vuosiluvun oikein :D
Mutta vielä vuodenvaihteesta puheen ollen: oikein hyvää uutta vuotta lukijoille!

9 kommenttia:

 1. Hei, Eija!

  Haluan pysyä tilaajan valokuvalle uskollisena, enkä sen vuoksi voi piirtää hevosta esimerkiksi suitsettomana ilman, että tilaaja niin pyytää. Valokuva valmiista piirroksesta lähetettiin tilaajalle ennen tilauksen vahvistamista ja häneltä myös kysyttiin, haluaako hän muutoksia työhön. Tilaaja ei niitä tarpeelliseksi nähnyt, joten en niitä tietenkään omin päin tehnyt.

  Kiitos kuitenkin vinkeistä. Mikäli haluat jatkaa keskustelua aiheesta, laita vaikkapa sähköpostia minulle osoitteeseen limppu.livari(at)gmail.com tai yksityisviestiä Facebookissa https://www.facebook.com/synteettinensivellin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi poistit mun viestin, ei siinä nyt mitään pahaa kai ollut? Ja hyvä tietenkin jos tilaajalle kelpasi, ne vinkit mitä kirjoitin oli jatkoa varten että niitä asioita voi sitten miettiä seuraavassa taulussa. Ei niistä nyt kannata vetää hernettä nenään ja poistaa viestiä :D Kyllä asiallista kritiikkiä pitää osata ottaa vastaan, muuten ei kyllä tällä alalla pitkälle pötki.

   Poista
  2. Moi, Eija!

   Poistin viestisi julkisesta kentästä, koska se sisälsi matskua, joka saattaisi pahoittaa tilaajan mielen. Kritiikkiä otan mielelläni vastaan, kiitos siitä! Tallensin viestisi koneelleni muistutukseksi itselleni.

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!