torstai 18. joulukuuta 2014

Joulun johdatusta, 2014

Johdatusta, 2014
Pohdin piirtäessäni, kumpi vaihtoehdoista olisi ihmisille mielekkäämpi: ettei yhtään possua tapettaisi lihanhimon vuoksi vai että kinkkua saisi jouluisin ilmaiseksi? Veikkaan, että aika moni valitsisi tuon jälkimmäisen vaihtoehdon. Piirrosta voikin tulkita kahdella tavalla. Joko enkeli johdattaa possuja teuraaksi tai turvaan. Enempää en halua avata kuvaa, vaan sitä voi kukanenkin halutessaan itse tulkita.

Piirsin työn paitsi lohdutukseksi ja kannanotoksi, myös harjoitukseksi ja luonnokseksi. Harjoitus työ on etenkin siksi, etten ole koskaan ollut kovin hyvä tekemään lyikkärillä taustaa töihin ja halusin taas kokeilla sitä (tosin jälleen kerran kuvasta huomaa, että nimenomaan taustan kohdalla loppui mielenkiinto kesken). Luonnos työ on taas siinä mielessä, että haluaisin toteuttaa samasta aiheesta vielä "kunnolla" tehdyn maalauksen.
Inspiksen sain tähän piirrokseen monista eri lähteistä, kuten kauppojen kinkkua pursuavista kylmäaltaista, Juice Leskisen Sika-kappaleesta ja erään Facebookissa jaetun kertomuksen pohjalta, jonka sain luvan jakaa eteenpäin:

"Kerran bongasin teurasauton kärryn, joka oli täynnä possuja. Päiväsaikaan. Illalla tuli semmonen olo, että on pakko käydä kattomassa onko se kärry haettu pois. Kello oli silloin jotain yheksän pintaan. Se kärry oli edelleen siinä possuineen. Meteli kärryssä oli melkoinen, kun hermostuneet possut kolistelivat ja huuto kuului jo kauemmas. Kärryn raosta näkyi hätääntyneitä silmiä, ja verisiä possuja. Olivat purreet toisiansa. Soitin hätäkeskukseen (poliisille kun ei voi soittaa suoraan). Siellä ei kovin kiinnostuneita asiasta oltu, vaikka sanoin, että kärry on ollut siinä kohtuuttoman kauan. Lupasivat jonkun partion laittaa tulemaan. Odotin, mutta poliisia ei kuulunut. Soitin uudestaan ja virkailija hermostui hoputtamisesta niin, että uhkasi tehdä minusta ilmoituksen poliisille häirinnästä. En luovuttanut, soitin lähimmälle tiedossa olevalle eläinsuojeluvalvojalle, vaikka kello oli jo paljon. Valvoja otti asian heti hoitoonsa ja sanoi, ettei tällaisista edes kannata poliisille soitella, koska asia jää yleensä paperille mappiin ö. Aina soitto suoraan eläinsuojeluvalvojalle, jonka käskystä poliisin on pakko lähteä. Teurasautokin siihen vihdoin saapui kärryä hakemaan. Kuski keskusteli valvojan kanssa ja selvisi, että possut oli kerätty aamulla kahdeksalta. On olemassa aikaraja, milloin eläinten on oltava teurastamolla, mutta tässä vaiheessa se oli jo reilusti ylitetty, ja edessä oli vielä pitkä matka teurastamolle. Siinä paikan päällä tuli jo noottia valvojalta ja lisää oli odotettavissa; nimittäin tämä eläinsuojeluvalvoja järjesti teurasautoa odottamaan perille sikäläisen valvojan poliisin kanssa. Aikarajoituksesta siis rankaistiin."4 kommenttia:

 1. Ai.....että oli ihana työ. Se oli niin ihanasti piirretty ja ja ja siis aivan ihana. Osaisinpa itse piirtää samalla tavalla. :) Toivottavasti olet ylpeä taidostasi. :) Ai että oli ihana työ vielä näin kerran hehkuttaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista, lämmittävät mieltäni :3

   Poista
 2. Suloinen piirros! Ihana. ..ja hyvä idea. Minun silmissäni possut viedään turvaan :)

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!