maanantai 2. joulukuuta 2013

2. Luukku: Joulukortti PicMonkeylla

Tämä blogimerkintä sopii sinulle, joka haluat antaa persoonallisia joulukortteja, mutta kärsivällisyytesi, taitosi tai aikasi ei riitä väsäämään omaa korttia jokaiselle. Merkintä sisältää erittäin yksinkertaiset ohjeet yksinkertaiseen joulukorttiin :)


1. Valitse kuva, josta haluat kortin. Olipa siinä sitten perheenne, koiranne, lapsenne, sinä ja puolisosi, miten vaan. Otin tähän esimerkiksi koirani kuvan, koska uskon, ettei hän loukkaannu kuvansa käytöstä:2. Mene osoitteeseen picmonkey.com ja paina nappia "Edit photo". Lataa tuo äsken valitsemasi kuva.


3. Kokeile rohkeasti kaikkia vasemmalla sivupalkissa olevia juttuja. Älä huoli, voit aina aloittaa alusta tai peruuttaa tekemäsi valinnan.


4. Kun olet tarpeeksi testaillut ohjelman jännyyksiä, valitse "Textures". Se näkyy ristikkona vasemmanpuoleisessa palkissa.5. Etsi esimerkiksi googlaamalla kuva, jonka haluat joulukorttisi taustalle. Esimerkiksi hakusanalla "talvi" löytää loistavia kuvia.


6. Valitse "Your own" vasemmalta ja lataa taustalle haluamasi kuva painamalla "Open my texture"7. Tausta on automaattisesti aika läpikuultava ja "likainen", ja luultavasti väärässä kohdassa ja väärän kokoinen. Niinpä valitse aluksi "Move", josta voit liikuttaa taustaa ja säätää sen kokoa. Sen jälkeen valitse "Move"-napin vieressä oleva  "Effect", jossa on alkuperäisenä asetuksena "Multiply". Vaihda se asetukseen "Normal".

8. Nyt taustasi näyttää suunnilleen tältä: 

Paint-työkalulla voit kuitenkin piirtää hiirellä esiin kuvan pääosan.


9. Kun pääosa on piirretty esiin, tausta on yhä läpikuultava. Poista läpikuultavuus laittamalla "Fade"-asento nollaan prosenttiin:10. Paina Apply-nappia tallentaaksesi tausta. Tallennettuasi sen, et voi enää muokata sitä.

11. Tämän jälkeen suuntaa vasemmanpuolimmaisen valikon alimpaan kohtaan, eli paina lumihiutaletta. Valitse "Santaland" tai Winterland"12. Voit esimerkiksi lisätä kuvaasi tonttulakkeja, punaisia poskia tai punaisen nenän.

Lakkia voi suurentaa sen ympärille tulevista reunoista ja kääntää sen yläpuolelle ilmestyvästä pallurasta:12. Voit myös lisätä oman kuvasi painamalla vasemmalla olevaa perhosta ja "kumittaa" kuvan ympärillä olevat liiat palat:13. Tämän jälkeen voit lisäillä muita löytämiäsi elementtejä, kuten lumisadetta, tekstiä tai kehyksiä kuvalle:
14. Tulosta tekemäsi kortit tai lähetä ne esimerkiksi Ifolorille kehitettäväksi "oikeiksi" korteiksi.

Kysy ihmeessä, jos et löydä jotain tiettyä asiaa tai jokin jäi epäselväksi! Tulen tarkistamaan blogin kommentit joulukuun jokaisena päivänä :)

6 kommenttia:

 1. kiitos vinkistä! ps käytkö paljonki demissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! :)
   Kyllähän siellä tulee muutaman kerran viikossa pörräiltyä ;)

   Poista
 2. Ei oo totta, todella söpö joulukortti!♥ :)

  http://myunstoppablelifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!