maanantai 16. toukokuuta 2016

Epäonnistuneita omakuvia vuosien varrelta

En ole vieläkään onnistunut tekemään omakuvaa, joka ei vääristyisi aina jostain kohtaan. Piirsin tuota uusinta koko viikonlopun (yhteensä melkein 24 tuntia), mutta siltikään mittasuhteet eivät osuneet kohdalleen. Olen nyt hinkannut, korjannut ja kumittanut piirroksen vasenta silmää maanantai-aamun, mutta lopputuloksena on suttuinen musta läntti. Taitaa mennä roskiin tämä luonnos, argaah.

En tajua mikä noissa omakuvissa on se vaikea juttu. Tai no oikeastaan syitä taitaa olla montakin: ensinnäkään kyseessä ei ole tilaus, joten ei ole tarpeeksi motivaatiota piirtää sitä kunnolla. Toiseksi käytän omakuviin huomattavasti vähemmän aikaa kuin tilauksiin, koska teen niitä "vapaa-ajallani". Kolmanneksi omaa naamaansa yrittää kai alitajuisesti korjailla jatkuvasti, jolloin aina jokin kohta vääristyy. Onneksi pieleen mennyttä omakuvaa voi vertailla aina vanhoihin omakuviin. Silloin piristyy edes vähäsen, kun näkee kehittymisensä. Tai sitten voi tehdä huonon muokkauksen, jolla peittää virheensä:

Ehkäpä selviän tästäkin epäonnistumisesta ja pystyn jatkamaan elämääni. Piirroksen jäätelöannos voisi auttaa siinä. Kauppaan siis.

3 kommenttia:

 1. Toisten epäonnistuminen voi olla jolle kulle jo saavutus =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty taiteilija/ammattilainen näkee ne virheet/kauneuspilkut joita tavalliset jampperit ei hoksi.. =D

   Poista
  2. Joo, ja itsekin lähinnä tuota toista silmää harmittelin, ehkä vähän liioitellusti :D

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!