sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Liitto, 2015

The Covenant, 2015

Tämän maalauksen valmistin Eläinsuojelukeskus Tuulispään taidehuutokauppaan, joka pidetään ensi viikonloppuna (28.-29.11.). Valitettavasti teos ei ehdi perille Postin lakon vuoksi, joten se jää minun huomaani. Aion kuitenkin tukea Tuulispäätä nyt ja tulevaisuudessa eri keinoin.

Pakko myöntää, että lakon ajankohta oli myös tietyssä mielessä hyvä asia, sillä suunnitelmissani on ensi vuonna pitää eläinteologisiin aiheisiin liittyvä näyttely, ja on mukavaa saada työ mukaan siihen.

Olen pyrkinyt tuomaan paljon symboliikkaa näyttelyä varten valmistettuihin töihini. Osa siitä saattaa tosin olla hieman vaikeasti avautuvaa kristillisiä symboleita tuntemattomalle, mutta toisaalta "liian" kristillisesti ajattelevalta yksinkertaisemmat merkitykset voivat mennä sivu suun. Armoa!-nimiseen näyttelyyni tulee näillä näkymin 10-12 teosta.
Teoksen etenemisen vaiheita.
On ollut hieman vaikeaa pohtia näyttelylle hyvää ajankohtaa. Oman kokemukseni mukaan ihmiset ovat loppukesästä ja syksyisin kiinnostuneimpia käymään kulttuuritapahtumissa, mutten ole varma, ehtivätkö työt valmiiksi siihen mennessä. Valmistun teologian maisteriksi touko-elokuussa, joten ennen sitä pääosa ajastani menee tiukkaakin tiukempaan opiskeluun.

Toinen hankaluus on ollut paikan valitseminen, sillä minulla on kaksi kovaa vaihtoehtoa. Ensimmäinen on Joensuun pääkirjaston aula, josta kulkee läpi monia ihmisiä päivittäin. Toinen on Joensuun ihana Kulttuurikahvila Laituri. Laituri vetää puoleensa paljon samanhenkisiä ihmisiä, eli siellä käyvät tyypit saisivat kenties teoksistani enemmän irti. Kompromissi olisi tietysti pitää näyttelyä vuorotellen kummassakin paikassa.
Tähän mennessä 2½ teosta on valmistunut näyttelyyn. Puolikasta en vielä julkaise ;)
Joka tapauksessa, on ihan älyttömän jännittävää pitää ensimmäinen oma näyttely! Ennen tätä töitäni on ollut esillä vain Lasten ja nuorten kuvataidekoulun näyttelyissä, joissa minulta oli mukana sellaisia helmiä kuten "Mädäntyneet banaanit" ja "Egyptiläinen äijä". Jos äitini on säilyttänyt jommankumman töistä, julkaisen niitä joskus!

--


Ps. Uusi erä joulukortteja tuli taas perjantaina myyntiin. Vielä ehdit hyvin ostaa niitä! Alennuskoodilla Jouluksi -5% saat korteista viiden prosentin alennuksen, kunhan tilaat 1.12. mennessä. Löydät kortit osoitteesta www.limppuwitick.fi.

5 kommenttia:

 1. Onnea omaan näyttelyyn! Tuo kana on metka. Itsekin olen viime aikoina viehtynyt symboliikkaan. Olen menossa ihka ekaan galleriaan ikinä, ens kesäkuussa pitämään näyttelyä, ja sinne olisi tarkoitus viedä symbolistisia koiramaalauksia, jotka kertovat omasta elämästäni.
  Jos kiinnostaa, niin kurkkaa blogiini, josta löytyy myös taiteilijasivuna facebookissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäpä kurkkaan! Tervetuloa tykkäämään myös omasta Facebook-sivustani :)

   Poista
 2. Kulttuurikahvila kuulostaa kiinnostavalta ja viehättävältä paikalta näyttelyn pitämiseen. Harmi, kun asun niin kaukana Joensuusta :(. Tähän joulun aikaankin ihmiset taas innostuvat näyttelyissä käymisestä. Aihepiirisi voisi sopia siihenkin. Moni tapakristittykin innostuu pohtimaan joulun sanomaa ym teologista tähän aikaan vuodesta :).
  Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi tautonomia: 3 x aikaa :)

   Poista
  2. Haha, en edes huomannut toistoa ennen kuin sanoit siitä :D Kyllä, joulun aika voisi olla oikea näyttelylle! Kahvila on lisäksi sen verran kotoisa paikka, että kotoisuus ja lämmin tunnelma saattaisi tarttua teoksiinkin (eikä niistä tule sitten mitään eläinoikeustyrkytys-vaikutelmaa). Kiitos kommentista ja hyvää joulua sinullekin! <3

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!