lauantai 8. elokuuta 2015

Liebster Award

Sain taas pitkästä aikaa Liebster Award -haasteen. Sen ideana on uusien blogien löytäminen ja näkyvyyden antaminen pienille blogeille ja bloggaajille. Ajattelin nyt kerrankin vastata haasteeseen kunnolla, sillä olen yleensä suhtautunut aika hutiloiden näiden kirjoittamiseen.


Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Kiitän haasteesta Hurmaavaa!-blogin pitäjää, Katjaa. Olen ihaillut Katjan blogissa erityisesti hänen taitoaan valmistaa ihan mahtavia käsitöitä muun muassa kutomalla ja virkkaamalla. Olisipa itsellänikin kärsivällisyyttä ja osaamista sellaisiin töihin. Katsokaa nyt vaikka tätä pöllöä, se on aivan ihana! Tässä ovat Katjan minulle laittamat kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Parasta oman blogin pitämisessä on varmaankin se, että näkee helposti kehittymisensä niin kirjoittamisen kuin taiteenkin osalta (toisaalta haluan aina poistaa vanhat postaukseni. Tulee hirveä myötähäpeä niitä lukiessa). Tuntuu myös hyvältä, kun on voinut olla jollekin avuksi, ja kun joku antaa vinkkejä, jotka ovat hyödyksi minulle.

2. Mikä on paras koskaan kirjoittamasi postaus?
Mustikkamaalausta oli kiva kirjoittaa ja se on saanut myös ihan mukavasti huomiota. Senkin väsäämisestä on jo kohta kolme vuotta aikaa, oho.

3. ... entä huonoin?
Varmaan kaikki sellaiset postaukset, joissa on ihan liikaa välejä kappaleiden alla. Ja ne postaukset, joissa on ihan liikaa väliotsikoita. Ja ne, jotka toistavat itseään tai tiettyjä sanamuotoja koko ajan. Ja ne, joissa pohdin muka-syvällisesti jotain, mitä varmaan kaikki maailman ihmiset ovat jo pohtineet jokaiselta mahdolliselta kantilta. Sitten on vielä ne sellaiset, jotka ovat muuten vaan vähän turhia, kuten tämä.

4. Mistä aiheesta et bloggaisi ikinä?
Tässä blogissa en mielelläni postaisi mistään autonrenkaiden vaihtamisesta, koska se menisi ohi aiheen. Toki olen aina välillä postaillut taiteeseen liittymistäkin asioista, mutta yritän aina löytää edes jonkinlaisen linkin kuvataiteeseen.

5. Millaisia blogeja seuraat?
Pääasiassa taide- ja käsityöblogeja, mutta myös muutamaan ruoka- ja leivontablogia, pappien ja teologien pitämiä blogeja ja yhtä lifestyle-blogia.

6. Kuinka paljon käytät aikaa bloggaamiseen viikossa?
Alkuinnostuksen jälkeen olen käyttänyt todella vähän aikaa, ehkä vain noin tunnin viikossa. Myönnän, että minun pitäisi vähän tsempata asian suhteen. Nykyään melkein kaikki opiskeluni tapahtuu tietokoneella ja haluan sen takia pitää vapaa-ajalla taukoa näytön tuijottelusta.

7. Jos vaihtaisit blogisi nimen, mikä olisi uusi nimi?
Joku todella hauska, iskevä ja yksinkertainen. Helpommin sanottu kuin tehty. Vieläkin naurattaa, kun eräs opiskelukaveri muutama vuosi sitten sanoi minulle: "Niin sähän kirjoitat blogia? Sitä Pensevää Pensseliä?" Pensevä Pensseli voi olla aika jees nimi.

8. Minkä taidon haluaisit oppia?
Haluaisin piirtää ja maalata tietysti paljon paremmin. Lisäksi olisi kiva osata piirtää yksinkertaisemmin.

9. Ketkä ovat esikuviasi?
Ainakin Kerry Darlington, Piia Anttonen ja Eveliina Lundqvist tulevat ensimmäisinä mieleen. Monet kaverit ja tutut myös.

10. Minkä sinua viimeksi ihmetytti?
Viimeksi ihmetytti, kuinka voin sotkea niin hirveästi ruokaa laittaessani.

11. Minkä asian maailmassa muuttaisit, jos voisit?
Hankala nimetä vain yksi asia. Haluaisin tietysti poistaa maailmasta kaiken epäoikeudenmukaisuuden, mutta lasketaanko sitä yhdeksi asiaksi?


Tässä ovat minun kysymykseni seuraaville palkinnon saajille:

1. Jos saisit tällä hetkellä minkä tahansa leivoksen, millainen se olisi?
2. Oletko koskaan valehdellut blogissasi?
3. ...entä liioitellut jotain tiettyä asiaa?
4. Jos olisit kuuluisa maalaus, mikä maalaus olisit?
5. Entä mikä on lemppari taideteoksesi?
6. Kun näet sateenkaaren, mitä mietit ensimmäisenä?
7. Jos saisit minkä tahansa maagisen kyvyn päiväksi käyttöösi, mikä se olisi?
8. ...entä mitä tekisit sillä?
9. Kuka viimeksi ansaitsi ihailusi?
10. Mikä on hölmöin/hassuin ajatuksesi, mikä on viimeksi juolahtanut mieleesi?
11. Näet maassa viiden sentin kolikon. Poimitko?

Liebster Awardin saajia ovat seuraavat blogit:

1. Aliquanto insanire iucundum est - Hauska, pohdintaa herättävä ja jotenkin ihanan lempeä blogi, jossa on kaikkea, mitä hyvässä blogissa kuuluukin olla. Jenni-niminen nainen muun muassa kertoo opinnoistaan, esittelee runojaan ja julkaisee myös kaikkea muuta mukavaa.
2. Broken rose - Tämä blogi kertoo suomalaisesta naisesta, joka muuttaa Skotlantiin opiskelemaan näyttelemistä. Blogissa on upeita valokuvia ja mielenkiintoisia päivityksiä. Tutustuimme blogin kirjoittajan kanssa noin 12-13 -vuotiaina, kun pelasimme netissä samaa Harry Potter -maailmaan perustuvaa roolipeliä.
3. Fucking art - Taidetta opiskeleva nainen Lapissa päivittää kuulumisistaan ja esittelee upeita taideteoksiaan. Vaikuttaa erittäin hauskalta persoonalta!
4. Kameran takana ja kynän varressa - Hauskaa kielenkäyttöä ja kauniita valokuvia Heini-nimiseltä naiselta.
5. Ihmissuhteet - Tätä blogia pitää Jari-niminen hemmo. Tapasin hänet erään kaverin tupareilla noin vuosi sitten, ja meille tuli puhetta blogin pitämisestä. Jari pohtii blogin nimen mukaisesti ihmissuhteita monelta eri kantilta.
6. Leivontaa rakkaudella - Neiti leipuri julkaisee toisensa jälkeen mitä herkullisimpia leivoksia blogissaan. Postauksia tulee todella usein ja veden herahtaminen kielelle on taattua. Nyt kun olen ryhtynyt noudattelemaan vegaanimpaa linjaa, on blogista hieman hankalampaa löytää "soveltuvia" reseptejä, mutta niistä saa toisaalta hyvää inspiraatiota omien leivosten kehittelyyn.
7. Made by Helmi - Helmi on nuori naisenalku, joka postaa vapaaehtoistyöstä, käsitöistään ja kehittelemistään resepteistä. Hän toimii vapaaehtoisena muun muassa Turun Animaliassa.
8. Mikin, Endan ja Krissen blogi - Krisse on ammatiltaan eläintenhoitaja. Hän kertoo koiristaan ja näiden kouluttamisesta blogin kautta hyvin avoimesti ja kiinnostavasti. Krisse on vanha lukiokaverini, ja hän muun muassa auttoi minua tarkistamaan graduni kieliasun.
9. Mornings of oddity - Aloin itse asiassa lukemaan tätä Jessin ylläpitämää blogia vasta tänään. Luin aikaisemmin Jessin taideblogia, mutta hän lakkautti sen muutama viikko sitten, ja kirjoittaa enää vain Mornings of odditya. Jessi on erittäin taiteellinen persoona, ja ihailen ennen kaikkea hänen kykyään piirtää kettujen kasvoja.
10. Näin koulutat taiteilijasi - Ihan liian vähälle huomiolle jäänyt taideblogi, jossa on varmaan upeimpia maisemamaalauksia, mitä olen suomalaisten maalaamana nähnyt.
11. Sisar Surumieli - Tässä blogissa menee 200 lukijan raja rikki millä hetkellä hyvänsä, mutta vielä ehdin ottaa sen mukaan listaani! Mearra kirjoittaa blogiaan ihanan itsevarmoin sanakääntein, ja häneltä löytyy sieltä vaikka sun mitä. Katsokaa vaikka hänen viimeksi kirjoittamansa saippuakuplapostaus!

8 kommenttia:

 1. Hahaa, Pensevä Pensseli :D Miltäköhän sellainen mahtais näyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieleeni tulee silmiään muljautteleva ja kädet puuskassa kyhjöttävä, hieman taipunut pensseli :D

   Ohops, siinä pitäisi lukea "Penseä Pensseli". Typo-pahoitteluni!

   Poista
 2. Ihania uusia seurattavia blogeja löysin tosta :D sehän se vähän olikin tarkotus tälläsillä haasteilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla! Sunkin blogi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, ryhdyin heti lukijaksi :)

   Poista
  2. Kiitos :D taisit olla eka lukija xDxD

   Poista
 3. Nyt vasta ehdin varsinaisesti tsekkaamaan tämän postauksen ja voi että, kun olet sanonut kauniita asioita mun blogista <3 Kiitos <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta. :) Toteutan lähiaikoina. :)

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!