lauantai 29. elokuuta 2015

Johdatusta, 2015

Johdatusta, 2015
Joulukuussa 2014 julkaisin tänne blogiini postauksen lyikkäriluonnoksestani, jossa enkeli johdatti sikoja. Kirjoitin siihen, että tarkoituksenani olisi tulevaisuudessa toteuttaa maalaus samaisesta luonnoksesta. Tähän avautui oiva mahdollisuus, kun Vegaaniliitto avasi piirustuskilpailun, jonka tehtävänantona oli suunnitella heille joulukortti. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Ryhdyin tuumasta toimeen ja maalasin työn viimeisen kesälomaviikon aikana valmiiksi. Aikaa kului yhteensä 48 tuntia. Olisin halunnut vielä viimeistellä työtä monilta osin, mutta tiesin, ettei siihen opiskelujen ohessa olisi juurikaan aikaa.
Maalaus ja sitä edeltänyt lyikkäriluonnos vuodelta 2014.
 Maalauksen sanoma on sama kuin luonnoksenkin. Molemmat on tehty sekä lohdutukseksi että kannanotoksi:
"Pohdin piirtäessäni, kumpi vaihtoehdoista olisi ihmisille mielekkäämpi: ettei yhtään possua tapettaisi lihanhimon vuoksi vai että kinkkua saisi jouluisin ilmaiseksi? Veikkaan, että aika moni valitsisi tuon jälkimmäisen vaihtoehdon. Piirrosta voikin tulkita kahdella tavalla. Joko enkeli johdattaa possuja teuraaksi tai turvaan. Enempää en halua avata kuvaa, vaan sitä voi kukanenkin halutessaan itse tulkita."
Itse maalausprosessi oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Olen ihan kökkö tekemään nopeita päätöksiä, mutta nyt oli pakko, kun oli vain viikko aikaa tehdä teos alusta loppuun. Possujen ja enkelin asennot pysyivät alusta asti samoina, mutta päänvaivaa tuottivat sen sijaa enkelin siipien väri, enkelin vaatteiden väri ja taustalla olevat puut. Kuten alla olevasta kuvasta voi havaita, etenkin puut kokivat muutoksia. Lumiset puut olisivat toki olleet jouluisempia, mutta halusin taustalle tietynlaista uhkaavuutta, ettei tunnelma olisi ihan vain "luminen metsäretki possujen kanssa" -tyylinen. Halusin myös enemmän kontrastia pimeyden ja valoisuuden välille. 
Kerrankin muistin kuvata myös maalausprosessin eri vaiheita. Käsien maalaamisessa olisi vielä paljon harjoittelemista!

4 kommenttia:

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!