maanantai 21. lokakuuta 2013

Pienet merenneidot, 2013

Työt ovat kokoa A3.


Pienet merenneidot on tekemäni piirrossarja, jonka pointtina on muistuttaa kaikkien ihmisarvosta. Se kertoo erityisesti niistä joiden ääntä ei kuulla - kuten pienen merenneidonkin, joidenkin ihmistenkin ääni on vaimennettu kokonaan. Tästä esimerkkeinä tahtomattaan seksityöläisiksi jääneet, ihmiskaupan uhrit tai esimerkiksi mielipiteidensä vuoksi vangitut.

Pieni merenneito antaa tarinassa äänensä vapaaehtoisesti pois, jotta pääsisi helpommin tavoitteeseensa. Kuitenkin juuri äänen menettämisestä tulee se asia, mikä estää merenneidolta onnen, ja lopulta merenneito liukenee meren vaahdoksi, kuten kuvissa tapahtuu. Andersenin sadussa myös toistetaan monet kerrat, kuinka merenneito ei voi saada sielua, ellei häntä rakasta, mikä omasta mielestäni muistuttaa paljon ajattelutapaa siitä, ettei henkilö, jonka ääni on viety, ole ihminen vaan objekti, ellei joku tuo tätä inhimillisyyttä ilmi. Piirrokset siis muistuttavat siitä, kuinka tärkeää sellaisten ihmisten rakastaminen on, joita muut halveksuvat tai jotka unohdetaan. Pienen merenneidon alkuperäisen, mutta lyhennetyn version voit lukea täältä.
Töihini olen pyrkinyt saamaan melko paljon symboliikkaa, hyvä jos edes itse muistan kaikkea. Naamiot ovat koristeellisia, mutta peittävät neitojen todelliset kasvot. Timantit sulavat pikkuhiljaa ja valuvat pois ("timantit ovat ikuisia"). Merenneitojen ilme ei ole surullinen tai vihainen, vaan se voisi olla tuntemattoman kadun tallaajan kasvoilla, joka vilkaisisi sinua pikaisesti.

2 kommenttia:

 1. Hii! Mun eka kortti saapui ja sain postia Singaporesta asti :3 Monta korttia oon jo lähettäny ja moni on menny perille. Osa harmillisesti jumittaa jossain :/

  Ja hienoja on kyl nää kaikki merenneito piirrokset. En ees osaa päättää enää lempparia :o Kolmas on upea mutta toisaalta jokaisessa on jotain omalaatuista ja en osaa päättää :D Hienoja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin sain pari päivää sit ekan korttini! :) Mut sama ongelma, et osa lähetetyistä jumittaa jossain päin maailmaa.

   Kiitos paljon, toivotaan et ees pari menisi kaupaksi!

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!