sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kokkolan Venetsialaiset, 2012

Uusi työ vihdoinkin!


Venetsialaiset on länsirannikon juhla, jota vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna, iltojen pimetessä. Luvassa on vedestä heijastuvaa tulta, valoja, ilotulitteita, kokkoja, tanssia ja yöllä valvomista. Noh, nykyään se on suurimmalle osalle pelkkä ryyppyjuhla, mutta lapsena tunnelma oli täysin toisenlainen. Sai valvoa, ampua raketteja, ja myös olla yksin pimeällä yöllä ulkona (tai noh, kavereiden kanssa. Yksin ei uskaltanut.)
Jotenkin siinä yössä oli aikanaan enemmän taikaa kuin juhannuksessa.

Halusin maalata Venetsialaisten tunnelman, koska se vain oli jotain todella hienoa, etenkin kun kaikki rauhoittui, lyhdyt valaisivat iltaa ja iskelmä-musiikki raikasi.

Aloitin maalauksen heinäkuussa ja se valmistui vihdoin. Valot ja varjot olivat erittäin haastavia, välillä kyllä purin kynnet hajalle kun en onnistunut sekoittamaan oikeita sävyjä millään :D


Olen tehnyt tässä välissä viittä maalausta, joten jokainen valmistuu hitaasti. Tuloillaan kuitenkin ovat!

4 kommenttia:

 1. Upea! :)

  Pidän erityisesti taivaasta, johon olet hienosti saanut laitettua vaaleanpunaista ilman, että se näyttää irralliselta. Mikä väri oli pohjavärinä maalauksessasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi pohjaväri oli harmaa, koska halusin taustalle tiiliä. Sitten tulin toisiin ajatuksiin ja pohjaväri oli pelkkä musta. Vasta mustan päälle tein vaaleanpunaista ja sinistä. Vaaleanpunaisen maalasin märän sinisen päälle.

   Aikamoista arpomista oli toisinsanoen tuon kanssa : )

   Poista
  2. Niin ja kiitos tosi paljon kehuista! :3

   Poista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!