lauantai 11. elokuuta 2012

Blogistani...

Vaikka Synteettinen Sivellin käsittelee nimenomaan akryylimaalaamista, ei se estä muiden taidealueiden harrastajia tai taiteita vierastaviakaan liittymästä keskusteluun. Rajaaminen akryylimaalaukseen johtuu ainostaan siitä syystä, että se on minun osaamisaluettani, enkä viitsi yrittääkään selittää mitään esimerkiksi veistämisestä tai öljymaalaamisesta, aiheesta hölkäsen pöläystäkään ymmärtämättä.

Halusin perustaa blogin akryylimaalaamisesta siitä syystä, että maalaaminen (ja kuvataide yleensä) on harvinainen harrastus sen jälkeen kun koulun pakolliset kuvataidetunnit on ohitettu. Toisin sanoen keskusteluseuraa aiheesta on vaikeaa löytää.
Kansainvälisillä sivuilla, kuten esimerkiksi Deviantartissa, harrastajat voivat tietenkin jakaa mielipiteitään ja ajatuksiaan taiteista, mutta ainakin itse arastelen englannin käyttämistä "julkisesti" sen verran paljon ettei keskustelu kulkeudu kovinkaan syvälliselle tasolle ("Thanks" ja "This is a very nice picture" kuuluvat vakiolauseisiini kyseisellä sivustolla...).


Synteettiset siveltimet

Blogillani saattaa olla melko harhaanjohtava nimi. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että synteettisiä siveltimiä käytetään kuvataiteen lisäksi mm. meikkaamisessa. Toiseksi, synteettiset siveltimet eivät ole mikään akryylimaalaamisen oma väline, vaan ne soveltuvat yhtä hyvin öljy- ja akvarellimaalaamiseen. Nimenomaan akryylimaalausta käsittelevälle blogilleni nimi onkin valittu henkilökohtaisista syistä, sillä innostuin maalaamisesta kunnolla juuri synteettisten siveltimien ansiosta. Niiden hinta-laatu -suhde on suorastaan hämmästyttävän upea: seitsemän euron ale-sivellinsetti on minun "hurjassa" käytössäni kestänyt jo pari vuotta ilman kulumisen merkkejä!
 Maalaus ei myöskään näytä valmistuttuaan enää kissanraadolta, eikä harjaosa  harvene yhtä nopeasti. Toisin sanoen sy-siveltimien harjoista ei irtoile karvoja.
Kolmas fanitussyyni synteettisille siveltimille on se, että niitä saa niinkin tavallisista liikkeistä kuin Tiimarista tai Suomalaisesta kirjakaupasta.


Pieni tiivistelmä äskeisistä

- VAROITUS: Blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei liity akryylimaalaamiseen millään tavalla
- Blogin kirjoittaja (minä) ei tiedä mitään öljyvärimaalaamisesta tai englannin kieliopista
-Blogin kirjoittajan maalaukset eivät muistuta etäisestikään kissaeläimiä

14 kommenttia:

 1. Jee! Ensimmäinen kommentoija! :D

  Kiva, selkeä ja sopivan mittainen teksti. Jatka samaan tapaan. :) On kyllä tekijänsä näköinen blogi ja kirjoittajan ääni on "kuultavissa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ENSIMMÄINEN KALA ON MARKUS!! :D
   Mutta kiitos, on tosi mukavaa kun luit, vaikka tämä vasta "alkupuhe" olikin :)

   Poista
  2. Kiitos, että nimesit kalan minun mukaani. :) Kumpi noista oransseista se on? ;D

   Odotan innolla, minkälaista tekstiä jatkossa tulee. :D

   Poista
  3. En usko että niissä on kauheasti eroa, mutta valitse itse pois vaan ;D Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa jonkinlaiset maalausohjeet vasta-alkajille..

   Poista
 2. Eka blogi? Kivat sulle! Mutta silti musta ois hyvä jos sie yrittäisit keskustella ja olla mukana deviantartissa. Englanti siinä kehittyis :)

  Yks suom. taidesivusto ois harhakuva.org, mutta siitä sivustosta en tiedä kauheesti.

  PS. Pliis, nimeä tuo vaalein kala mun mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä Deviantartissa olen, uskon vaan saavani syvällisempää keskustelua aikaan täällä :D
   Vaalea kala olkoon Mussu!

   Poista
  2. Mutta harhakuva vaikuttaa mielenkiintoiselta :O Hmmm..

   Poista
 3. nimeä yks kala mun mukaan? :-)
  -Tessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko värillä väliä? :D

   Poista
  2. ei, toi oranssi käy kyllä :-)

   Poista
 4. Vaikuttaa kivalta blogilta :) Mukavan selkeä ja mukavat värit :) Itsekkin ku harrastan kuvaamataitoa :) Saatanpa alkaa jopa seuraamaan :D Saankos nimetä yhden kalan? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, se olisi kiva :D Saat nimetä :) Onko Valle vai haluatko jonkun muun?

   Poista
 5. Joo Valle oli se mitä ajattelin :DD

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!