lauantai 30. joulukuuta 2017

Lahjoja!

*PLÖTS*

Voisin vaikka vannoa, että tuommoinen ääni kuului, kun lösähdin tietokoneen ääreen. Härdelliä on totta tosiaan riittänyt: aluksi oli kuuden päivän työputki, siitä suoraan lähdin päiväksi Kokkolaan sukuloimaan, siitä muutamaksi päiväksi Rovaniemelle sukuloimaan, sitten takaisin Joensuuhun töihin ja nyt... nyt alkoi kolmen päivän loma! Kuukauteen minulla on ollut korkeintaan yksi päivä lomaa viikossa, joten tunne on ihan uskomaton! (Tarkalleen ottaenhan se Kokkolassa ja Rovaniemellä vietetty aika oli myös lomaa, mutta siis tiedätte mitä tarkoitan...) Rötkötän vaan tässä koneella ja hymyilen typerästi. Ja pessimistinä tietysti vähän yliajattelen asioita ja huolehdin siitä, että mitä jos nyt en osaakaan rentoutua ja koko pitkä vapaa menee hukkaan. Mutta pois se minusta.

Ajattelin tässä postauksessa esitellä muutaman antamani joululahjan. Heti ensimmäiseksi näytän kellon, jonka maalasin pikkusiskolleni:

Kauhian huono kuva, mutta kun en tässä pimeässä kämpässä parempaakaan saanut.
Sain idean tähän, kun työpaikalleni askartelukauppaan tuli kesällä myyntiin fiftarityylisiä kelloja. Mietin mahtaisikohan siskoni tykätä sellaisesta ja varovasti tiedustelin asiaa. Vastaukseksi sain myöntävää muminaa. Syksyllä aloin maalata siskoani, hänen puolisoaan ja koiriaan kellotauluun aina kun aikaa iltaisin liikeni. Työ eteni hitaasti, ja Korppu ehdotti, että viimeistelisin sen vasta joulun jälkeen. Minulla on kuitenkin paha tapa laiskistua tammikuussa edellisvuoden projektien suhteen, ja lopputuloksena koko työ olisi varmaan unohtunut kokonaan. Niinpä päätin vähän kiihdyttää tahtia ja sain kellon valmiiksi päivää ennen sukuloimisreissulle lähtöä. Periaatteessa kunnolla on tehty vain naamat. Kiireen näkee etenkin taustan epäsymmetrisistä kohdista, mutta sisko vakuutti, ettei niitä kukaan edes huomaa, kun kello päätyy keittiön seinälle.

Toinen esiteltävä lahja tulee tässä:


Kuvitin äidinpuoleiset sisarukseni ja itseni (sekä tietysti Viltsun), ja sitten tilasin Ifolorilta kuvasta painetun palapelin. Tämä lahja meni pikkusiskolle ja -veljelle.

Jos joku teistä lukijoista sattuu etsimään juuri nyt persoonallista lahjaa, niin teen tällaisia kuvituksia myös tilauksesta, oman ideasi tai valokuvasi pohjalta.  Ota ihmeessä yhteyttä ja sovitaan työstä!

Muita antamiani lahjoja olivat mm. lahjakortit, itsetehdyt heijastimet ja Ifolor-kirja. Lisäksi löysin sattumalta netistä Laserpojat.fi-nettisivun, jossa myydään kotimaisia puusta valmistettuja esineitä omalla kaiverruksella. Raksalla työskentelevälle veljelle meni tietysti puinen vatupassi. Pakko kehua, että toimitus oli kyllä ekstra-nopea, sillä tilaukseni oli perillä jo seuraavana päivänä.

ps. Viltsu-hauvankin joulu meni vallan mainiosti. Tässä muutama kuva 17-vuotiaasta herrasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!