torstai 2. marraskuuta 2017

Näyttelyn ensimmäisen osan purkaminen

Armoa!-näyttelyn part ykkönen päättyi toissapäivänä. Kakkososa tulee olemaan esillä Joensuun pääkirjastolla 27.12.-9.12.2017. Näyttelyä purkaessa ei ollut mitenkään erityisen haikea fiilis, sillä äitini, 8-vuotias pikkusiskoni sekä 11-vuotias pikkuveljeni tulivat Rovaniemeltä katsomaan sitä, ja auttoivat myös purkamisessa. Lapset tykkäsivät erityisesti possu-aiheisista työstä, Viltsu-koiramme kuvasta sekä Minut on hylätty -maalauksesta. Oli mukavaa kuunnella erityisesti veljen pohdintaa Uskonpuhdistus-teossarjasta, jota hän katseli pitkän aikaa. Kaikki näyttelyn työt muuten löytyvät tämän linkin takaa.
Tässä kuunnellaan tulkintoja teoksista.
Tähän mennessä yksi teos on mennyt kaupaksi, maalaus nimeltään Aika lähteä. Aika jännä että juuri se, sillä itse mietin vielä päivää ennen avajaisia, jättäisinkö sen kokonaan pois. Onneksi en jättänyt, sillä monet ovat kertoneet sen koskettaneen.

Vieraskirjaan oli tullut oikein mukavasti näyttelyyn osallistuneiden nimiä. Iso kiitos niistä sekä kirjoittamistanne terveisistä! Näyttely muuttuu aina jotenkin konkreettisemmaksi, kun tietää, että avajaisten jälkeenkin teoksia on katsottu. Vieraskirjasta löytyi myös muutama hullunkurinen terveinen: siinä kiiteltiin muun muassa hyvästä porkkanakakusta sekä lattarirytmeistä. Kirjoittaja oli tainnut luulla kirjaa kahvilan vieraskirjaksi. Osa terveisistä taas on kirjoitettu permanenttitussilla paikalle jättämäni kuulakärkikynän sijaan, ja tussi on imeytynyt sivujen läpi. Sen vuoksi yhden sivun terveisistä ei valitettavasti saa selvää. Kun näyttely siirtyy kirjastolle, pitää muistaa köyttää kuulakärkikynä kiinni kirjaan :D
Purkuhommissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!