keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Pyrstötiaiset vaihe vaiheelta

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, tein viime viikolla työn pyrstötiaisista. Tässä postauksessa käyn hieman läpi työskentelyvaiheita.

1. Tausta
  • Aloitin työn ihan vain luonnostelemalla linnut lyijykynällä.
  • Sen jälkeen sekoitin punaisen, sinisen, keltaisen ja valkoisen akryylimaalin yhdistelmästä haluamani sinertävänharmaan sävyn. Maalasin tasaisen sinisen kerroksen kankaalle, ja odottelin, että kerros kuivuu vähän läpikuultavaksi.
  • Kun kerros oli vielä vähän kostea, otin esiin kuvassakin näkyvän sienen, ja rupesin sen avulla painelemaan valkoista väriä haluamaani kohtiin. Tämän jälkeen "reunustin" valkoisen kohdat  edelliseen vaiheeseen käyttämälläni sinisellä.
  • Halusin kuitenkin sinisen ja valkoisen reunoista vieläkin pehmeämmät. Kun toinen kerros oli melkein kuivunut, valutin kankaan päälle vettä niin, että se ihan lainehti. Pyörittelin siveltimen ja sienen avulla maalia irtoamaan pohjasta ja muodostamaan veteen pyörteitä.
  • Maalauspohjan kuivuttua täysin pirskottelin vaaleisiin kohtiin vettä. Annoin veden kuivua lähes täysin, minkä jälkeen maalasin päälle sinisellä maalilla. Maali tarttui kaikkeen muuhun paitsi niihin kohtiin, joihin vettä oli mennyt. Tuloksena on valkoisia läikkiä. Tein saman myös siniseen kohtaan maalaamalla päälle valkoista.

2. Linnut ja oksat

  • Annoin pohjan kuivua täysin. Sen jälkeen maalasin lintujen siluetit valkoisella, oksien taas ruskealla. Etummaisiin oksiin laitoin maalia paksummin, takimmaisiin taas käytin enemmän vettä. Annoin maalien kuivua.
  • Rupesin lisälemään yksityiskohtia kerros kerrokselta.
  • Oksien kohdalla loppui mielenkiinto, ne tuli hutaistua aika nopeasti. Toisaalta, se lisää kivasti kontrastia lintuihin, jotka tein paljon tarkemmin.
Työ on tehty melko pikaisesti, ja sen tarkoitus olikin lähinnä tekijänsä rentouttaminen. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!