keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Hiihtäjä, 2015

Vuoden ensimmäinen maalaus on täällä! Työ valmistui tilaajan äidille tämän syntymäpäivän johdosta. Sain tilauksen kuukauden varoitusajalla, joten gradu- ja vapaaehtoistyökiireiden välissä minun piti yrittää tasapainotella ihan kunnolla tätä työstäessäni. Tilaaja onneksi ymmärsi kiireitäni.

Tilaaja antoi minulle kuvia, joista sain valita mallit maalaukseen. Hänen toiveensa kuitenkin oli, että maalauksessa olisivat mukana ainakin maisema, nainen ja koira. Valitsin kuvat itse, mutta otin tilaajan toiveet huomioon valinnassani. Kaikissa kuvissa oli erilaiset valaistukset, joten vaati hieman pohdintaa, kuinka valot, värit ja varjot maalaukseen asettuisivat.
Hiihtäjä, 2015
Jostain syystä en saanut otettua maalauksesta kuvaa, jossa värit näyttäisivät samalta kuin livenä. Kaikista valokuvista tuli liian tummia, sinisiä tai keltaisia. Yritin muokata kuvia, jotta saisin niihin alkuperäiset värit, mutta vieläkin ne näyttävät ihan liian räikeiltä. Ainoastaan lähikuvasta oikeita värejä voi havaita paremmin.

Pieni perfektionisti sisälläni kimitti koko maalausprosessin ajan, etten ehtisi saada maalauksesta niin hyvää kuin haluaisin. Pakko myöntää, että olisin halunnut hioa sitä vielä, mutta aika loppui kesken. Tosin Korppu sanoi, ettei huomannut mitään muutosta maalauksessa viimeisenä viikkona, jona sitä työstin. Ehkäpä hienosäädön seuraukset olisivat siis näkyneet ainoastaan minun silmiini...

--
EDIT: tässä näkyvät värit vähän paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!