torstai 27. marraskuuta 2014

Don't fight - just dodo it

Korppu luki kesällä Bill Brysonin kirjan nimeltään Lyhyt historia lähes kaikesta, joka käsitteli monen muun asian lisäksi dodoja. Aloimme keskustella aiheesta ja siitä sain inspiraation tähän työhön. En ole ihan varma kumman idea taulun aihe varsinaisesti oli, sillä Korppu väittää minun puhuneen siitä ensin, mutta minusta tuntuu, että hän tätä aihetta ehdotti...

Mikäli joku ei tiedä dodojen tarinaa tässä siitä lyhyesti: dodot olivat lintulaji, joka eli Mauritiuksen saarella. Ihmiset saapuivat saarelle 1500-luvun alussa ja tappoivat ihmisiä pelkäämättömän ja uteliaan lajin sukupuuttoon 170 vuodessa. Siitä onkin hyvä lähteä pohtimaan, mitä tällä taululla haluan sanoa.
Uteliaat dodot, 2014
Tarkoitukseni oli tehdä taulusta Taistelevat metsot -teosta muistuttava. Mittasuhteissa en yrittänytkään pysyä, mutta samoja elementtejä löytyy. Taistelevissa metsoissa puistikosta kurkkii koppelo, mutta koska dodot olivat pariuskollinen laji, en usko että nämä minun dodoni tappelevat mistään sellaisesta. Itse asiassa, en usko niiden tappelevan oikeastaan mistään. Uteliailta ne pikemminkin näyttävät.

Tein työn Kansalaisopiston kurssilla ja sain hauskoja kommentteja siitä. Monet ihmettelivät, että miksi ihmeessä metsot näyttävät tuolta ja osa taas tunnisti dodot suoraan (tosin täytyy myöntää, että minun dodoni ovat vähän sarjakuvamaisemman näköisiä kuin niistä tehdyt maalaukset, piirrokset tai rekonstruktiot). Oli myös mielenkiintoista huomata, että osa ei ollut koskaan kuullutkaan dodoista. 

2 kommenttia:

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!