lauantai 7. syyskuuta 2013

Täysin aiheetonta settiä

Tuntuu että aina kun kirjoitan tällaisen kuulumispostauksen, tunnen huonoa omaatuntoa siitä, että selvää punaista lankaa kuulumisteni välillä ei tunnu olevan. Siksi otsikot ovat aina tyyliä "aiheeton postaus", "hyppivä postaus" tai "sekava postaus". Pitäisi päästä siitä yli. Argaah, miksi otan tämän niin vakavasti?!
Joka tapauksessa, aiheitamme tänään: kandityön kirjoittaminen, toiminimi-ongelma sekä muutamia ennen julkaisemattomia piirroksia.


Taidetta kandiin!

Kolmas vuoteni yliopistossa starttasi tällä viikolla ja mm. kandin aihetta pitäisi alkaa miettimään. Pohdin aluksi että yhdistäisin siinä jollain tavoin taiteen ja pääaineeni systemaattisen teologian, mutta tämä suunnitelma tuntuu olevan turhan vaikea toteuttaa. Mieleni tekisi tutkia sitä, että voiko kristillisen opin mukaan Pyhä Henki vaikuttaa taiteelliseen inspiraatioon. Monet nykyteologit tuntuvat ajattelevan näin ja he puhuvatkin esimerkiksi "jumalallisesta inspiraatiosta", mutta kirkkoisien tai tärkeiden kirkkoon vaikuttaneiden teologien ajatusmaailmoissa ei tällaista tulkintaa tunnu olevan. Tehtävän rajaaminen ja tutkimuskysymyksen muotoilu tuntuvat muutenkin hankalilta, mutta pitää nyt katsoa ja tunnustella jos se kirkastuisi minulle hiljakseltaan. Onneksi minulla on aina mahdollisuus myös tutkia jotain Anders Chydeniukseen liittyvää, sillä hänen ajattelumaailmastaan olen myös hyvin kiinnostunut.


Yrittäjäksi vai palkalliseksi?

Törmäsin hiljattain ukko.fi -sivustoon ja olen siitä asti pohtinut pitäisikö minun liittyä siihen. Tilaustöiden määrä on nelinkertaistunut yllättäen ja olen vakavissani alkanut pohtimaan toiminimen perustamista, vaikkei minun tienesteilläni sitä tarvitsisikaan perustaa. Luulen, että toiminimen avulla olisi helpompi tarkkailla tuloja ja menoja, koska nyt minun pitää jokatapauksessa kirjoittaa ne veroilmoitukseen vuosittain, ja on tosi ärsyttävää etsiä kaikki tiedot tehdyistä töistä (en ole kauhean järjestelmällinen ihminen...). Lisäksi voisin alkaa mainostamaan ihan kunnolla.
Toisaalta, toiminimen myötä tulisi niin paljon paperisotkua ja niin edespäin että sekoilisin varmasti jotain jossain vaiheessa. Ja lisäksi se maksaa.
Ukko.fi taas on palvelu, johon on ilmaista rekisteröityä työntekijäksi ja he tekevät paperityöt puolestasi, ottaen 5% tuotosta. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta ja olen yrittänyt tutkia tuota palvelua nyt hieman enemmän. Jos joku lukijoista tietää jotain edellämainitusta palvelusta, niin saa kertoa lisää!


Piirroksia päivään

Tilaustöiden lomassa olen tietysti piirrellyt ja maalannut vähän muutakin, lähinnä ihan nopeita sutaisuja, mutta kuitenkin. Tässä on muutamia:Väki lisääntyi. Mukana nyt myös ystäväni ja sisareni.

Nopea sutaisu pikkusiskostani
Puuvärikynät ja rauhallinen kahvihetkiTuon viimeisen kuvan nähtyään poikaystäväni totesi että "vähänkö hieno!" ja teippasi sen suoraan seinälle. Nauratti, koska hän ei yleensä oikein innostu töistäni, mutta heti kun tulee tuollainen suttuinen ja kömpelö puuväripiirros niin hän tykästyy. Ajattelin tehdä siitä ehkä joskus hieman siistimmän maalatun versionkin.

Poikaystävästä muuten tulikin mieleen, että pohdimme tässä yksi päivä, että eikö olekin niin, että jos poika tai mies maalaa, laulaa, soittaa tai tekee jotain muuta vastaavaa vapaa-ajallaan, hän on kuumista kuumin, mutta jos naispuolinen tekee samaa niin ketään ei kiinnosta? Vai onko tämä vain stereotypia joka on piirtynyt mieleeni? :D


Ei vapaa-ajan ongelmia

Tämä akka jatkaa nyt kandiaiheen, opintojen, ukko.fi:n, sekä tilaustöiden parissa viihtymistä. Muutamaan piirustuskilpailuunkin olen aikeissa osallistua. Maanantaina julkaisen taas yhden syntymäpäivälahjaksi valmistetun työn ja sen jälkeen keskityn syntymäpäiväkorttien askartelemiseen.Inspiraatiota syksyysi! T. Limppu

1 kommentti:

 1. Terve Limppu!

  Mukava kuulla että olet kiinnostunut Ukko.fi-palvelustamme.

  Käytännössä palvelumme toimii siis näin:

  1. Luot laskun asiakkaalle
  2. Asiakas maksaa meille laskun
  3. Me tilitämme sinulle palkan verokorttiasi vastaan

  Otamme 5% palvelumaksun vasta kun nostat palkan omalle tilillesi.

  Suurin etu palvelumme käytöstä on tosiaan se, ettei sinun tarvitse itse huolehtia mistään byrokratiasta tai paperitöistä, vaan me teemme sen puolestasi.

  Jos sinulla on mitään kysyttävää meiltä voit lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@ukko.fi tai soittaa 09 6980 934. Sivultamme löytyy myös live-chatti. Vastaamme kysymyksiin myös Facebookissa ja Twitterissä.

  Onnea urallesi ja hyvää syksyä!

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!