torstai 29. elokuuta 2013

Tunturit, 2013

Tunturit oli varmasti haasteellisin maalaukseni tähän mennessä. Se oli tilaustyö, kooltaan F8. Haasteellisen työstä tekivät kiireellinen aikataulu ja se, että maalausta varten piti yhdistää kolmea eri valokuvaa, jotka oli kaikki otettu eri kuvakulmista ja niissä kaikissa oli erilainen valaistus. Yhdessä olivat tunturit, yhdessä koira ja yhdessä mies. Koiraan piti lisäksi käyttää paitsi alkuperäistä valokuvaa, myös netistä löydettyjä kuvia. Onneksi miehen ympärillä oli myös tunturimaisemaa, joten sitä pystyi käytää hyväkseen perspektiiviä pohtiessa.Työ oli kuitenkin mukava toteuttaa. Erityisesti pidän koiran varjostuksesta, sekä koirasta ja miehestä lähtevistä varjoista. Myös värit ovat mielestäni onnistuineita ja maan muoto tulee hyvin esiin. Maalaukseen oli myös mukava piilottaa pieniä yksityiskohtia, esimerkiksi puussa istuva kuukkeli:


3 kommenttia:

 1. Suuri kiitos vieläkin! :) Todella hienosti osasit yhdistellä eri kuvia. En kuvia lähettäessä huomannut ajatella kuvakulmia ja valaistuksia. Yritin vain nopeasti löytää joitakin kuvia, koska aikataulu oli tiukka. Kiitos, että suostuit kiireiseen aikatauluun. :)
  Isäni tykkäsi saamastaan taulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaahan tätä oli tehdä! : )Ihanaa, että isäsi piti taulusta :3 Harmi kun se ei kuvissa näytä niin hyvältä kuin livenä. Johtunee sen suuresta koosta.

   Poista
 2. Täytynee mennä käymään Sodankylässä, jotta näkisi taulun livenä. Menin taulun kanssa vähän ristiin, kun ehdin lähteä Sodankylästä ennen kuin posti sai kuljetettua taulun Sodankylään.

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!