lauantai 6. huhtikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää, Suzzu!

Ystäväni Susannahan se siellä! Onnea onnea!
Kuten jo saatoitte arvata, maalaus on syntymäpäivälahja. Pyrin sitä tehdessäni yhdistämään haaveet, kesäisen auringon ja rauhallisuuden. Tunne oli tärkeämmällä sijalla kuin tekniikka, joten halusin sen välittyvän katsojalle. Tunnelmassa onnistuinkin mielestäni hyvin, koska valtavan kesäkaipuun tuo ainakin minussa herättää.
Teknisesti työ ei ole ehkä niin hyvä kuin yleensä. Aloitin sen vähän viimetinkaan, eli 3.4 aamuna (sen piti päästä postiin 4.4 aamuna, jotta ehtisi perille täksi päiväksi), jonka takia kiire paistaa läpi. Pilvet, joiden muotoon sain inspiksen Jessiltä, ovat ihan selvästi vain siveltimenläiskäisyjä taivaalle ja Susannan hiukset eivät mene kaikkien fysiikan lakien mukaan. Kädet, etenkin sormenpäät olisivat myös kaivanneet ehkä hieman enemmän huomiota. Minun pitää joskus pyytää Sussulta tuo maalaus fiksaukseen niin saan korjattua pilvet, käsivarret ja sormet joskus : D

Hyvin moni asia missä onnistuin, syntyi sattumalta. Aluksi ajattelin esimerkiksi tehdä silmälasit viivottimen avulla, että niistä tulisi mahdollisimman suorat, mutta päätin kuitenkin luottaa vapaaseen käteen. Kaduin asiaa lähes heti; niistä tuli jotain hyvin sopimatonta suht tarkkoihin kasvonpiirteisiin. Hetken päästä tajusin kuitenkin lasien "väreilevän" aika samaan tyyliin kuin veden alareunassa, ja koin että se lisää tuota haaveellista tunnelmaa. Myös lika oikeassa linssissä on alunperin vahinko, mutta mikäs sen realistisempaa? ;)

Toisin sanoen:
Karpit onnistuivat mielestäni erittäin hyvin, samoin kuin vesi itsessään. Suorastaan voin kuulla hiljaiset laineet. Tykkään myös Sussun asennosta, sillä se on sinänsä selvä, mutta sitä täytyy pohtia hetki ennen kuin sen hahmottaa. Kasvoista, ilmeistä ja koko maalauksesta heijastuu Susannan persoona paremmin kuin hyvin.

2 kommenttia:

  1. Terppa! Itse olen myös taiteilija ystävä, mutta maalaus ei ihan suju.... :D
    Mutta...
    http://Chocolateric.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!