lauantai 22. syyskuuta 2012

Värien vuodatusta

Ainut hyväntekeväisyys mitä teen, on nälkäpäiväkerääminen suunnilleen joka toinen vuosi. En siis ole todellakaan mikään aktiivi. Olen kuitenkin miettinyt, että jos sitä joskus oppisi oikein hyväksi maalaajaksi, voisi viedä tasaisin väliajoin töitään esimerkiksi Punaisen Ristin Konttiin että he saisivat tuottoa sitä kautta... saa nähdä.
Joka tapauksessa, koin tilaisuuteni tämänkaltaiseen toimintaan tulleen, kun kuulin että tänä sunnuntaina kirkossa ei kerätäkään tavallista kolehtia, vaan käsitöitä. Käsityöt sitten huutokaupataan kirkon jälkeen ja tuotto menee Tasaus-keräykseen. Lisää Tasaus-keräyksestä täältä.

Ja sitten pääsen vihdoin siihen miten tämä liittyy maalaamiseen: olin juuri löytänyt kirpputorilta neljä postikortin kokoista maalauspohjaa ja akryylivärisetin (yhteishintaan 1,50 e!!) ja ajattelin että sunnuntain huutokauppaa varten on hyvä heti käyttää osa niistä. Tässä tulos:


Parasta mitä voi tehdä sateella, on antaa sataa -sarjaMielen mustuessa pilvistä on hyvä olla joku, joka estää sinua kastumasta - oli se sitten ystävä, Jumala tai vaikka vain hyvä kirja joka piristää. Joskus on kuitenkin myös hyvä kastua, että osaa taas arvostaa kuivuutta.


Halusin kokeilla tuollaista maalin valuttamista, ja se osoittautui hauskaksi, mutta sotkuisaksi hommaksi. Suosittelen kokeilemaan!

Pieniä vinkkejä:

- hanki (mieluusti muovinen) alusta, sillä vettä valuu paljon
- tee aluksi pelkällä vedellä valumajäljet, ja valuta vasta sitten maalia niitä pitkin - maalijälki seuraa vesivanaa eikä valu sellaisiin paikkoihin mihin et halua sitä.
- akryylimaali vetisenä on haaleaa ja vaatii useamman valutuskerran. Kärsivällisyys on hyve!
- aloita harjoituspohjasta, et pilaa hyvää maalauspohjaaKirjoitan huomenna kommentteihin ostiko kukaan näitä.

12 kommenttia:

 1. ...ja meklari esitti kaikki työt väärin päin ja kertoi niiden esittävän afrikkalaista maisemaa. Eivät menneet kaupaksi. Jälleen kerran: yrittänyttä ei laiteta : )

  VastaaPoista
 2. Oi oot taitava maalaan! Tosi hienoja nuo kuvat!! :)

  VastaaPoista
 3. oot kyllä mahtava D: itekkin kuulen usein kehuja et piirrän hyvin mut maalaaminen on kyllä se missä taiteilija punnitaan ja oot ihan uskomaton.vautsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! : ) Ihan nolottaa saada tuollaisia kehuja : D

   Poista
 4. Harmi, etteivät menneet kaupaksi. :( Olisi pitänyt sittenkin olla Joensuussa silloin ja tulla ostamaan nuo.
  Oletteko nähneet sen Muumi-jakson, jossa Muumipappa voittaa taidekilpailun taululla, joka oli vahingoss päätynyt näyttelyyn väärin päin? Kaiken lisäksi Muumipappa oli heittänyt väripaletin taulua vasten, joten se oli aika monivärinen töherrys.
  Noissa sadetauluissa kyllä pitäisi suunnan olla aika selvä, mutta näköjään ei ole ollut. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt! Tuli kyllä ihan mieleen se :' D

   Poista
 5. Nyt ovat taulut löytäneet ostajansa. :) Minä ostin tänään Joensuun seurakunnan lähetysmyyjäisistä kaksi alimmaista noista kolmesta. (Ensimmäinen oli ilmeisesti myyty jo.) Tuli pakottava halu ostaa ne. :) Ne ovat niin hienoja ja vielä tutun taiteilijan maalaamia. Olen joskus ajatellut, että haluan ostaa taiteilijaystävieni/-kaverieni teoksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa ihanaa :D Paljonko maksoit niistä? Ensimmäisen ostin itse takaisin, kun tuttu halusi sen.

   Poista
  2. Maksoin 6 euroa kappaleelta eli yhteensä 12 euroa.

   Poista
  3. Kiitos paljon! : ) Pitää joskus maalata sulle kuva kirkosta kun ei ole tilaustöitä tulossa!

   Poista
 6. Kiitos. Kirkon kuvastakin tulee varmasti hieno sinun maalaamana. :)

  VastaaPoista

Asiallista kielenkäyttöä sitten : )

Kiitos kommentista, tulen iloiseksi siitä!